U beogradskoj školi zakazana radna subota, roditelji nisu poslali decu

Većina roditelja beogradske OŠ "Dragan Lukić" odlučila je da ne pošalje svoju decu na nastavu danas, 5. oktobra, kada je bila planirana nadoknada časova, izgubljenih zbog štrajka u sredu, 2. oktobra.
U beogradskoj školi zakazana radna subota, roditelji nisu poslali decu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Da se planira radna subota zaposlene u školi je prethodno obavestila direktorka.
 
Njeno obaveštenje je listu Danas poslao roditelj učenika ove škole.
Odgovor je stigao od Saveta roditelja škole, koji je informisao direktorku da većina roditelja podržava borbu za poboljšanje materijalnog položaja i statusa prosvetnih radnika.
 
Naveli su da zbog toga decu neće slati u subotu na nastavu.
"Ispred Saveta roditelja naše škole, doneli smo odluku da pružimo apsolutnu podršku našim nastavnicima. Za radnu subotu i nadoknadu ’izgubljenog’ saznali smo u četvrtak i, kao Savet roditelja naše škole, smatramo da je to obesmišljavanje vašeg napora, truda i zalaganja za boljitak. Na osnovu toga, sproveli smo anketu u vezi sa nadoknadom nastave, putem viber grupe Saveta roditelja. Svako odeljenje je većinski bilo saglasno da subota, 5. oktobar, bude neradna, kako za decu, tako i za učitelje i nastavnike“, poručili su iz Saveta roditelja.
 
Danas do objavljivanja teksta nije dobio odgovor direktorke da li je nastava ipak održana, ako jeste, za koliko đaka, kao i da li je samoinicijativno donela odluku o radnoj suboti.
 
Prema nezvaničnim informacijama, niko od učenika se nije pojavio u prepodnevnoj smeni, a nastavnici su bili na svojim radnim mestima.
  • Jovan

    05.10.2024 18:38
    Naravno!
    Zašto bi deca išla subotom u školu?Nastavnici se bore za svoju platu i neka trpe zbog svoje borbe.Deca nemaju ništa sa tim.Deca vikend provode sa roditeljima ili kod babe i dede.
  • Sale

    05.10.2024 18:27
    Deca ne treba da idu subotom u školu NI po kakvom osnovu, a naročito ne da bi nadoknađivali nastavu izgubljenu zbog štrajka. Moja dece neće ići niti jednu subotu, po cenu da dobiju sve neopravdane i nižu ocenu iz vladanja! Ako treba da se nadoknade časovi, neka se produži školska godina, subote NE!
  • Mile

    05.10.2024 18:26
    Nastavi li se ovakav odnos prema skoli kao instituciji i njenim clanovima, bojim se da ne prestanu roditelji da salju decu i drugim danima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija