Brnabić: Predlog zakona o rudarstvu je loš i nepismen, trebalo je da bude povučen na doradu

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da je predlog izmena Zakona o rudarstvu, koji je podnela opozicija, "toliko loš i nepismen" da nije ni trebalo da se nađe na dnevnom redu.
Brnabić: Predlog zakona o rudarstvu je loš i nepismen, trebalo je da bude povučen na doradu
Foto: Beta (Milan Obradović/arhiva)
Ona je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navela da je trebalo da bude povučen na doradu.
 
"Ali da smo to uradili i vratili ga na doradu rekli bi da ne želimo raspravu, da opstruišemo i tako dalje", izjavila je Brnabić.
Navela je da "sve ono što opozicija traži i šta je predstavljeno u predlogu zakona uopšte nije materijal za zakon".
 
Na pitanje da li je tokom konsultacija stekla utisak da bi možda moglo da se dođe do nekog kompromisa između opozicije i vlasti, predsednica Skupštine je rekla da nije stekla utisak da opozicija želi bilo kakav kompromis.
Prema njenim rečima, vladajuća koalicija neće predložiti amandmane na predlog tog zakona jer smatra da je toliko loš da ga je nemoguće popraviti amandmanima.
 
"Iskreno da kažem, nisam sigurna ni da su svi poslanici opozicije pročitali taj predlog zakona već su samo potpisali. A trebalo je da ga pročitaju. Možda bi oni iskusniji među njima tada shvatili da ga treba povući na doradu", rekla je Brnabić.
 
Ovaj predlog sutra će se naći na parlamantarnoj raspravi.
  • Dvoazbucna

    06.10.2024 10:04
    Tastatura
    Nepismen?! Pola ministara u vladi ti je nepismeno i neobrazovano, pa ti to ne smeta?
  • Boeser Wolf

    06.10.2024 10:03
    Samo nepismena osoba moze za zakon da kaze da je nepismen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija