Gujon: Francuska televizija će snimati emisije o Srbiji - da prikažemo realniju sliku

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon izjavio je da će do kraja godine poznata francuska televizija doći da snimi nekoliko emisija o Srbiji na temu srpske kulture, istorije..
Gujon: Francuska televizija će snimati emisije o Srbiji - da prikažemo realniju sliku
Foto: Screenshot (Youtube/RTS Beogradska hronika)
Kako je rekao Gujon, na taj način će biti razbijeni stereotipi i prikazana realnija slika o našoj zemlji.
 
Gujon je za današnje Novosti rekao da je to veliki uspeh jer ćemo promovisati srpsko kulturno nasleđe i istoriju.
"Francuska publika će na ovaj način moći da upozna srpsku tradiciju, umetnost, muziku, arhitekturu i kulturne spomenike, čime bi se doprinelo boljem razumevanju i poštovanju srpske baštine", istakao je Gujon.
 
Prema rečima Gujona, delegacija Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju imala je brojne sastanke i uspostavila kontakte koji će biti od velike koristi prilikom efikasnog reagovanja na dezinformacije koje se ponekad pojavljuju u francuskim medijima.
"Naš cilj je da u slučaju pojavljivanja lažnih vesti o Srbiji reagujemo brzo i efikasno, tako što ćemo direktno informisati te medije o činjenicama i podacima, da bi njihovo izveštavanje bilo objektivnije. Plan je da ovakvu praksu sprovodimo ne samo u frankofonskim zemljama gde ima preko 320 miliona govornika na tom jeziku, već i za ostale zemlje gde se govori na nemačkom, engleskom i italijanskom", kaže Gujon.
 
Dodaje da se stiče utisak da se medijska slika o Srbiji gotovo normalizovala u odnosu na devedesete i da čak ima ponovo i simpatija zbog istorijskih veza.
 
Gujon navodi da je nedavna poseta Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona pokazala da su odnosi između Srbije i Francuske, zahvaljujući strateškoj saradnji i odličnim odnosima Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dostigli vrhunac od Drugog svetskog rata.
  • ex chapman

    06.10.2024 16:30
    90e?
    pa sad su vam opet 90e
    iste njuske
    isto imaju neke "prijatelje" u svetu
    ista politika
    samo je sve gore jer duze traje
  • Vojvođanka

    06.10.2024 16:10
    Francuska sobarica
    Obzirom ko najavljuje dolazak "Francuske televizije" možemo očekivati francusku verziju Pinka, Informera ili Happy-ja.

    Prema svecu i tropar !!!!
  • xxx

    06.10.2024 15:41
    Cek malo, kazu realniju sliku, pa zar stara slika nije bila realna, ipak je pretpostavljam, njihovo novinarstvo objektivno. Znaci dolaze da raskrinkaju sopstvene lazi i medijsku kampanju koju su sami napravili i vodili decenijama protiv Srbije. Prva epizoda bi mogla da bude o ovcama u Srbiji, mislim na SNS-ovce neobrazovane izdajnike koji se prodaju za dve crvene, to nema nigde u svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija