Godinu dana od osnivanja ProGlasa: Danas situacija gora, a biće nepopravljiva ako ne reagujemo

Osnivači ProGlasa saopštili su da su pre godinu dana osnovali tu političku grupu građana, verujući da stvari u Srbiji mogu i moraju da se uređuju bolje.
Godinu dana od osnivanja ProGlasa: Danas situacija gora, a biće nepopravljiva ako ne reagujemo
Foto: 021.rs
"Pozvali smo građane da zajedno obnavljamo kritičko mišljenje, razorene institucije i slomljeni demokratski poredak i hvala svima koji su nam se odazvali, na svakoj reči podrške, na svakom gestu ohrabrenja, na svim sugestijama i kritikama, na svakom glasu pobune", navodi se u saopštenju ProGlasa.
 
Ističe se da su danas prilike gore nego što su bile pre godinu dana, ali se ukazuje da je nezadovoljnih i odlučnih građana više nego što ih je bilo tada.
"Ako smo pre godinu dana rekli da smo zabrinuti građani, danas smo još zabrinutiji za budućnost ove zemlje, ali nije dovoljno biti zabrinut, moramo nešto da uradimo, jer ako se ništa ne promeni, prilike u ovoj zemlji za godinu dana biće mnogo gore nego što su danas, a u nekim stvarima možda i nepopravljive", upozorili su osnivači ProGlasa.
Navode da su 5. oktobra, 24 godine posle velike promene koja nije ostala trajna, s grupama građana iz čitave Srbije inicirali osnivanje saveza demokratskih organizacija Srbije, mreže građanskih pokreta rešenih da u Srbiji obnove solidarnost i pravdu, poverenje i nadu.
 
"Danas, na godišnjicu onog 6. oktobra koji se, nažalost, nije desio, najavljujemo da ćemo vam se uskoro obratiti s predlogom konkretnih mera za prvih 100 dana i prvih šest meseci svake buduće demokratske vlade u vremenu posle promena, za koje se možemo izboriti samo zajedno", poručili su osnivači ProGlasa.
  • Zoran

    06.10.2024 20:41
    Nikad gore nego danas!
    Samo kratko!
    "BBB-" danas u odnosu na bankrot državu 2012.
    Mislim da dalje ne treba obrazlagati!
  • Gagi

    06.10.2024 19:24
    Gagi
    A sta ste do sada radili? 2023 se ocajan Narod skupio sa zeljom i nadom da ce se nesto promeniti od cega nije bilo nista! Kada je energija za promenom dosegla frhunac vi ste se povukli na podmukao i upakovan nacin zbog licnih interesa i koristi ima onih i zbog straha. Licno sam dao svoj potpis ali sam se grdno prevario i razocarao u vas kao i svi! Vama je najsigurnije da malo senate pricate kritikujete ali primanja da su vam sigurna. Zato ste se raspali i izgubili poverenje i postali veliko razocarenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija