Predsednik o kašnjenju vozova između Novog Sada i Beograda: "Soko" ponovo ide 200 km/h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ponovio da je uveren da će do 24. novembra biti završena i puštena u saobraćaj pruga od Novog Sada do Subotice.
Predsednik o kašnjenju vozova između Novog Sada i Beograda: "Soko" ponovo ide 200 km/h
Foto: 021.rs
On je dodao da je od 2000. do 2012. godine izgrađeno nula kilometara pruge, dok je sada uobičajeno kada se govori o otvaranju nove pruge. 
 
Predsednik je rekao da su imali problema sa krađom kablova sa ljudima koji su to prodavali kao sekundarne sirovine i da je to usporavalo vozove, da su ih uhvatili, ali da je teško da sve svi uhapse i nađu.
"Usporavalo nas je to i išli smo 160 kilometara na sat, od danas ponovo ide 200 kilometara na sat voz od Beograda do Novog Sada. Nemoguće je da sve nadzirete, hvatali smo grupe lopova i sada se to značajno smanjilo", objasnio je Vučić gostujući u emisiji Hit Tvit na TV Pink.
 
Kako je 021.rs u više navrata pisao, vozovi na relaciji Novi Sad - Beograd već duže vreme kasne u proseku između osam i deset minuta, a red vožnje i dalje je nepromenjen.
Vozovi između Novog Sada i Beograda "usporeni" su bili zbog krađa na pruzi.
 
Krađa delova pruge na ovoj relaciji postala je sada uobičajena stvar, a osim materijalne štete, prouzrokuje je i veća kašnjenja vozova. 
 
Međutim, ono što je pravilo dodatni problem putnicima je to što red vožnje vozova i realno stanje na terenu nisu usklađeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija