Narodna banka Srbije tužila ministra Novicu Tončeva zbog stana od 24 kvadrata

Narodna banka Srbije tužila je ministra u Vladi Srbije Novicu Tončeva zbog stana od 24 kvadrata u Beogradu.
Narodna banka Srbije tužila ministra Novicu Tončeva zbog stana od 24 kvadrata
Foto: Screenshot (Youtube/Jutarnji Program TV Happy)
Samo što su otvoreni robna kuća Ateks u Požeškoj ulici i drugi pravi dragstor u Beogradu, a porodične kuće na Banovom brdu tek su ustupale mesto ponekom soliteru. Baš u to vreme, 1972. godine, završene su zgrade opasane Požeškom, Zrmanjskom, Kirovljevom i Dobrinovićevom ulicom. Kovnica novca želela je u njima 16 stanova. Konci ove kupovine vuku se i dalje.
 
Pola veka kasnije, stan na petom spratu, u lameli S2, bio je povod da država Srbija, posredno, tuži jednog svog ministra, piše Forbes Srbija.
Narodna banka Srbije spori se sa firmom Građevinar iz Niša. Nju je iz stečaja kupila Tončev gradnja. Jedini vlasnik firme iz Surdulice je Novica Tončev, ministar bez portfelja, zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština.
 
Prvu rundu dobio je ministar. On je "pobedio" u prvom stepenu, a predmet je sada pred Privrednim apelacionim sudom.
Firma Novice Tončeva kupila je građevinsko preduzeće iz Niša iz stečaja u junu prošle godine. Odrednica "u stečaju" skinuta je u avgustu. Krajem godine, polovinom decembra, stigla je tužba Narodne banke Srbije.
 
Zahteva da se utvrdi da je Republika Srbija vlasnik, a Narodna banka Srbije korisnik 24 kvadrata stana. Vrednost spora je četiri miliona dinara. Juna ove godine Privredni sud u Beogradu je tužbu odbio - kao neosnovanu.
 
Ceo tekst Forbes Srbija čitajte na OVOM LINKU.
  • Realista

    08.10.2024 10:00
    rat interesnih grupa
    Udario junak na junaka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija