Prosvetari poručili Vučiću: Od "izvini" i "nacionalnog identiteta" račune ne možemo platiti

Unija sindikata prosvetnih radnika u Srbiji poručila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se njegovim "očinskim" priznanjem ne mogu platiti računi.
Prosvetari poručili Vučiću: Od "izvini" i "nacionalnog identiteta" račune ne možemo platiti
Foto: Beta
"Gospodine predsedniče, već letos smo Vam se istim povodom obratili, a Vi nam nakon nekoliko dana priznali grešku. Oni koji su Vam dostavljali podatke nisu išli na časove matematike, iako je u vreme kada su oni išli u školu još i bilo onih koji su za platu nastavnika želeli da rade ovaj posao", navela je Unija sindikata.
 
Saopštili su i da su "upoznati sa potrebom njegovih saradnika za ulepšavanjem stvarnosti, pa su ga pozvali da mu iznesu svoju muku", uz konstataciju da poziv i dalje važi.
Kako je navedeno, "psiholozi bi konstatovali da u ovoj našoj situaciji koja podseća na disfunkcionalnu porodicu, deca, a u ovom slučaju i zaposleni u školama, pate, jer su 'roditelji' zauzeti sami sobom".
"Zato, hajde da jednom zauvek razrešimo ovu muku u kojoj smo se, kao porodica, našli. Znamo da Vam nismo 'omiljeno čedo', ali, odigrajte mudro, kako svaki 'roditelj' to ume - preduzmite sve što je u Vašoj moći da nam pokažete da zaista vredimo. Vi, kao najbolji student prava, odlično znate da se vrednost zaposlenog meri visinom ličnog dohotka. Od 'izvini' i 'nacionalnog identiteta' račune ne možemo platiti", poručila je Vučiću Unija sindikata prosvetnih radnika u Srbiji.
  • Тата Мата

    08.10.2024 11:20
    Тако је то свуда по Србији ,пример ради Нови Сад и неко ЈКП ,један месец вам увећају плату други месец за тај износ умање ,па онда прикажу просек када је било увећање ,а када је било умањење онда не приказују, па се друг председник онда огласи и гостује на Тв ,за 12 месеци добио си ништа али битна је она фора повећања 10% за пензионере,здравствене раднике ,просветне и тако даље , а од коефицијента за све добисмо само коефицијенат за њих
  • Voja

    08.10.2024 11:18
    Plata
    Nastavnici i sa tim povećanjem od 12% dostižu 100 000 dinara.Sada imamo priču da oni nisu sposobni da plate račune sa 100 000?Šta da rade onda ljudi na minimalcu sa duplo manjom zaradom?
  • Валтер браниСарајево

    08.10.2024 10:56
    Шта га брига још и пије на радном месту ,њему је добро скућио се о трошку грађана као Бубулеја - буба лења ,паре списко на поплаве у БиХ и РС и код Шолца у диско

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija