Osumnjičeni za masovno ubistvo u "Ribnikaru" doveden u sud, svedoči u postupku protiv roditelja

Četrnaestogodišnji dečak koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", doveden je u Specijalni sud gde bi trebalo da svedoči u sudskom procesu protiv njegovih roditelja.
Osumnjičeni za masovno ubistvo u "Ribnikaru" doveden u sud, svedoči u postupku protiv roditelja
Foto: 021.rs (Ilustracija)
On je dovezen vozilom saniteta, u pratnji policijskih marica i biće ispitan u svojstvu svedoka. 
 
Ispred Specijalnog suda nalaze se policajci naoružani puškama koji obezbeđuju sud i suđenje. Takođe, tu je i više policijskih vozila.
Maloletnik je danas prvi put izveden iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od kada je počinio zločin.
 
Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.
U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, i instruktoru streljane, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.
 
Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović. 
 
Roditelji optuženog dečaka su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i negirali krivicu. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost zbog zaštite interesa maloletnih žrtava.
 
Otac dečaka optužen je da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.
Majka dečaka je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici u kojoj je masakr počinjen.
 
Dečak, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja. 

On je pištolje uzeo 1. maja, potom ih je stavio u svoj ranac. Kada je otišao u školu, tokom prvog časa ubio je 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija