Poverenik pokrenuo nadzor na projektom "Zdravitas" Ministarstva prosvete

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti formirao je predmet povodom projekta "Zdravitas", namenjen praćenju motoričkih sposobnosti učenika.
Poverenik pokrenuo nadzor na projektom "Zdravitas" Ministarstva prosvete
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije saopštio je da to znači da je Ministarstvo prosvete pod inspekcijskim nadzorom.
 
Sindikat je zahtevao ovakvu reakciju Poverenika "zbog moguće zloupotrebe prilikom obrade podataka o zdravlju maloletnih lica".
Takođe je, povodom projekta "Zdravitas", sindikat juče uputio zahtev Ministarstvu prosvete da odgovori i na dodatna pitanja, na primer, koja će fizička i pravna lica imati pristup tako prikupljenim podacima.
 
"Koje mere su planirane i do sada preduzete da bi se pojedinačni i zbirni podaci prikupljeni tokom projekta 'Zdravitas' zaštitili od zloupotrebe, odnosno korišćenja od strane neovlašćenih lica", upitao je NSPRS.
Upitao je i sa koje budžetske pozicije će se isplaćivati dodatni rad nastavnika čije se angažovanje zahteva u sprovođenju ovog projekta.
 
"Članovi NSPRS će sačekati razjašnjenje svih spornih pitanja pre eventualnog uključivanja u realizaciju tog projekta", poručeno je u saopštenju.
  • Evo

    08.10.2024 10:53
    Vako
    Otkada je sveta i veka kada god je nekom odobren projekat (i maznuli lovu za to) morali su sami da ga realizuju i rezultate šalju onima što su im novac dali. Pazi sad, ko je odobrio ovaj projekat, ko ga je platio, koliko novaca i kako se "stvorio" novac koga nema za ovu budalaštinu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija