EPS će ukinuti većinu šaltera za plaćanje računa: Po jedan ostaje u Novom Sadu i još četiri grada

Od 1. novembra 106 blagajni Elektroprivrede Srbije prestaju sa radom.
EPS će ukinuti većinu šaltera za plaćanje računa: Po jedan ostaje u Novom Sadu i još četiri grada
Foto: 021.rs
Šalteri se, kako kaže EPS, ukidaju zbog unapređenja poslovanja, digitalizacije i smanjenja troškova, a građani će račune, osim elektronski, moći da plaćaju na šalterima Pošte, banaka i drugih platnih institucija.
 
Izvršni direktor EPS Snabdevanja Aleksandar Bjeličić izjavio je da je odluka bila očekivana pošto svega 13 odsto korisnika račune plaća na šalterima Elektrodistribucije Srbije.
Građani će do 1. februara sledeće godine moći da plaćaju račune samo na blagajnama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu. U ovim mestima će ostati da radi samo jedna blagajna, precizirao je Bjeličić.
On je dodao da će, kao i do sada, građani na tim šalterima moći da dobiju informacije o računu, da podnesu prigovore o reklamaciji i da dobiju ostale informacije.
 
Bjeličić je rekao i da je banka Poštanska štedionica izašla u susret EPS i da će provizija građanima koji plaćaju račune EPS do iznosa od 6.000 dinara biti 30 dinara.
  • novosadjanka

    08.10.2024 12:55
    Svinjarija
    Do sada ste račun mogli da platite na blagajni EPS bez provizije, sa bonifikacijom 5% za plaćanje u roku i da koristite platne kartice, sa opcijom podele na rate.
    Od sada, "unapredjeno poslovanje" EPS znači za korisnike - troškovi provizije, nema bonifikacije (ako platna ustanova ne prosledi uplatu isti dan), ne znate kad je uplata prosledjena EPSu, plaća se gotovinski sa računa ili u kešu.
  • Onda

    08.10.2024 12:43
    Onda
    smanjite broj stranackih uposlenika!
  • Joca

    08.10.2024 11:55
    Smanjuju šalteruše da bi unapredili manekenke u kancelarijama. Grešim li?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija