Tužilaštvo fomiralo predmet o slučaju "Ribnikar": Kako su procurili podaci

Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu je formiralo predmet radi ispitivanja povrede tajnosti postupka u vezi sa predmetom "Ribnikar".
Tužilaštvo fomiralo predmet o slučaju "Ribnikar": Kako su procurili podaci
Foto: Beta
Predmet je formiran povodom iznošenja u medijima delova iskaza maloletnog okrivljenog koji je u istrazi ispitan kao svedok u predmetu koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu njegovih roditelja.
 
Tužilaštvo će pribaviti podatke i potrebna obaveštenja radi utvrđivanja da li se, i u radnjama kog lica, stiču obeležja krivičnog dela Povreda tajnosti podataka ili nekog drugog krivičnog dela.
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izdao je 6. oktobra obavezno uputstvo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da formira predmet i ispita povredu tajnosti postupka u vezi sa predmetom "Ribnikar".
Nalog je izdat imajući u vidu da je u ovom predmetu javnost isključena od početka krivičnog postupka, tokom istrage i kasnije odlukom Višeg suda u Beogradu sa glavnog pretresa koji je u toku, a radi zaštite interesa maloletnih oštećenih u ovom postupku.
 
Stefanović je apelovao na sve učesnike u postupku, branioce, punomoćnike i oštećene, kao i medije da poštuju odluku pravosudnih organa u vezi sa isključenjem javnosti iz postupka i naglasio da će svako nepoštovanje ove odluke biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija