Cela uprava Elektrotehničkog fakulteta podnela ostavku zbog pritisaka oko kopanja litijuma

Cela uprava Elektrotehničkog fakulteta na čelu sa dekanom Dejanom Gvozdićem podnela je ostavku.
Cela uprava Elektrotehničkog fakulteta podnela ostavku zbog pritisaka oko kopanja litijuma
Foto: 021.rs
Kako prenosi portal Nova.rs, to je učinjeno na sednici Nastavno-naučnog veća na kojoj je ETF trebalo da se izjasni o kopanju litijuma i projektu "Jadar".
 
Prema informacijama tog portala, Gvozdić je na sednici koja je kasnila pola sata rekao da fakultetsko rukovodstvo podnosi ostavku.
On je naveo da su razmotrili situaciju u kojoj se fakultet nalazi i da ona "nije dobra", kao i da su se "bez potrebe našli u teškoj situaciji".
 
Dekan je na sednici saopštio da ne žele da učestvuju dalje u radu sednice, te je napustio istu, a sa njim i najmanje jedan prodekan.
Prema saznanjima Nova.rs, izjašnjavanje članova Nastavno-naučnog veća tokom diskusije o projektu "Jadar" većinski je bilo negativno, međutim, do zvaničnog glasanja nije došlo upravo zbog ostavki.
 
Inače, već nedeljama traje pritisak na Fakultet da se izjasni o projektu Jadar.
Dobro obavešteni sagovornik portala nova.rs kaže da je sam dekan bio izričito protiv toga da se ova visokoškolska institucija izjašnjava o litijumu, budući da nije usko stručna za to.
 
Portal Nova.rs je uputio i zvanična pitanja Elektrotehničkom fakultetu, ali još uvek nije stigao odgovor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija