UŽIVO "Mišljenje struke o litijumu je najvažnije": Poslanici nastavili raspravu posle pauze

Poslanici u Skupštini Srbije su posle jednočasovne pauze nastavili raspravu o opozcionom predlogu izmene Zakona o rudarenju i geološkim istraživanjima da bi se zabranili eksploatacija litijuma i bora.
UŽIVO "Mišljenje struke o litijumu je najvažnije": Poslanici nastavili raspravu posle pauze
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Boris Bajić je ocenio da je litijum važan resurs koji Srbija treba da koristi.
 
"Litijum je ključni ekonomski potencijal za našu zemlju. Može da nam donese nova radna mesta, rast BDP-a, veće plate i penzije. Jako je važno da se uspostavi dijalog između zainteresovaniz strana. Građani treba da iznesu svoje brige, sugestije i očekivanja", naveo je Bajić i dodao da stručnjaci moraju pažljivo analiziranti svaku fazu eksploatacije.
Poslanik Pavle Grbović je kazao da će njegove kolege iz Pokreta slobodnih građana podržati Predlog izmena i dopuna Zakona o rudarenju i geološkim istraživanjima kojim se zabranjuje ekspoatacija bora i litijuma.
On je kritikovao vlast, rekao da je korumpirana i da struka treba da kaže da li postoji tehnologija koja obezbeđuje bezbedan i ekološki neutralan način eksploatacije litijuma.
 
Predsednica parlamenta Ana Brnabić je odbacila Grbovićeve navode i ocenila da je prdlog zakona koji je na dnevnom redu, suprotan interesima Srbije i naroda.
 
Sednicu možete da pratite uživo.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija