Momirović: Razmena elektronskih podataka sa Mađarskom će ubrzati protok robe na granici

Ministar Srbije za trgovinu Tomislav Momirović komentarisao je danas Memorandum o razmeni elektronskih podataka s Mađarskom.
Momirović: Razmena elektronskih podataka sa Mađarskom će ubrzati protok robe na granici
Foto: 021.rs
Dodao je da on stvara pravne osnove da bi carinske i druge pogranične službe dve zemlje mogle da podignu "zajednički, umreženi rad" na viši nivo, i time ubrzaju protok robe na granici.
 
"Predstoji nam još mnogo rada kako bi omogućili da se kompletna carinska procedura završi pre nego što teretna vozila dođu na carinu", kazao je Momirović nakon potpisivanja više dokumenata na zasedanju Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske.
Dodao je da očekuju da se tim sporazumom stvore preduslovi da promet robe na graničnom prelazu Horgoš, koji je pod velikim pritiskom.
 
"Iako će prelaz i dalje biti opterećen, ovaj sporazum će bez sumnje doprineti relaksaciji naše prekogranične ekonomske saradnje. To će doneti značajne benefite, kako za privrednike, tako i za građane obe zemlje", rekao je ministar.
Momirović je dodao da Memorandum predviđa integraciju različitih službi u cilju ubrzanja procesa na najopterećenijem graničnom prelazu u zemlji.
 
"Očekivanja su da će puna implementacija ovog sistema značajno rasteretiti teretni saobraćaj u narednom periodu. Iako je reč o velikom poduhvatu koji zahteva vreme za usklađivanje postupaka svih službi, ovaj korak predstavlja značajan napredak u pravcu ubrzanja protoka robe na našem najprometnijem graničnom prelazu", istakao je on.
  • Realista

    08.10.2024 22:37
    11din x 2jaja=24h
    Da li će se ubrzati i protok jaja? Čujem da potražnja prevazilazi lokalnu proizvodnju od kad su iznete konkretne smernice za preživljavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija