FOTO: Šapić rekao da će autobusi biti u plavoj boji Nemanjića, Vesić ga jednom slikom "pokopao"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić juče je najavio da vozila javnog prevoza u glavnom gradu više neće biti crvena, već plava, što je izazvalo reakciju bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića
FOTO: Šapić rekao da će autobusi biti u plavoj boji Nemanjića, Vesić ga jednom slikom "pokopao"
Foto: 021.rs
"Mislimo da ova plava boja, 'beogradsko plava boja' simboliše i naše reke i naš grad. Ova vizantijsko plava, nemanjićka plava, koja ima mnogo simbolike vezane za grad Beograd, mnogo je bolja od dosadašnje 'soc-crvene' koja nas je podsećala na kioske sa viršlama", obrazložio je svoju odluku Šapić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.
 
Na Šapićevo izlaganje reagovao je bivši zamenik gradonačelnika i aktuelni ministar građevinarstva Goran Vesić za kog je poznato da je u sukobu sa prvim čovekom glavnog grada, piše N1.
Vesić je na društvenoj mreži X postavio fotografiju zastave Nemanjića koja je crvene boje sa belim dvoglavim orlom u sredini.
 
"Zastava srpske vladarske dinastije Nemanjića. Obrazovanje je važno. Budimo dostojni naših slavnih predaka! Živela Srbija", napisao je ministar građevine.
 
Inače, i u vreme kada je Goran Vesić bio gradski menadžer Grada Beograda vozila javnog prevoza takođe su menjala boju – umesto žute kakva su bila u vreme dok je gradom vladala Demokratska stranka, postala su opet crvena, kakva su bila u vreme Jugoslavije.
 
Tadašnji rukovodioci grada pokriće za takvu odluku našli u anketi sprovednoj među građanima.
  • Čiča

    09.10.2024 15:10
    liči
    Tekst mi liči na ono: zavadi pa vladaj.....
  • pajo patak

    09.10.2024 15:07
    @Janez
    ako si SLO, to je boja iz K&K, kakve boje su bili vaši u Leibachu i Marburgu ?
  • Santo

    09.10.2024 14:39
    Kao u zagrebu
    Da li imate imali orginalnosti, opet kopirate hrvate, ajde onda neka bude u boji četnicke uniforme , ako su ih imali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija