Održan pretres u slučaju Banjska: Nijedan od trojice optuženih se nije izjasnio krivim

Početak pretresa u slučaju Banjska završen je danas pred Osnovnim sudom u Prištini, a niko od trojice optuženih za oružani napad nije se izjasnio krivim.
Održan pretres u slučaju Banjska: Nijedan od trojice optuženih se nije izjasnio krivim
Foto: Beta/AP
Blagoje Spasojević i Vladimir Tolić nisu se izjasnili oko krivice, dok je Dušan Maksimović rekao da se ne oseća krivim po optužnici.
 
Spasojević, Tolić i Maksimović su trojica od 45 optuženih za oružani napad u Banjskoj.
Osnovni sud u Prištini je na ročištu koje je održano 27. septembra najavio da će se obratiti Vrhovnom sudu da zatraži mišljenje da li se ostalim osobama iz optužnice može suditi u odsustvu.
 
Specijalno tužilaštvo podiglo je 11. septembra optužnicu protiv bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i još 44 osobe za teroristički napad 24. septembra 2023. godine u Banjskoj u Zvečanima.
Optuženi se terete da su primenom nasilja teškim naoružanjem pokušali da odvoje severni deo teritorije Kosova i pripoje ga Srbiji.
 
Oni su optuženi za izvršenje terorističkog dela, teško delo protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, omogućavanje i finansiranje izvršenja terorizma i pranje novca.
  • PATTON

    09.10.2024 12:21
    Pa i nisu krivi. Oni su samo glupi, a kriv je onaj koji ih je poslao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija