Princ Filip traži: U Beogradu podići spomenik Aleksandru Karađorđeviću

Princ Filip Karađorđević poručio je danas da njegovom pretku kralju Aleksandru, ubijenom pre 90 godina u Marselju, treba podići spomenik.
Princ Filip traži: U Beogradu podići spomenik Aleksandru Karađorđeviću
Foto: Wikipedia (Djordjes)
Filip Karađorđević, princ-naslednik od Srbije i Jugoslavije, obratio se javnosti porukom, povodom 90 godina od atentata na jugoslovenskog kralja Aleksandra u Marselju 1934. godine.
 
U saopštenju kabineta Filipa Karađorđevića se naglašava da ni dan-danas nije skinut veo misterije sa atentata na kralja Aleksandra, kao i da mu u Beogradu treba podići spomenik.
U saopštenju se između ostalog kaže da moramo biti svesni svoje istorije.
 
"Nije pitanje ko ga je ubio već ko je dozvolio da bude ubijen? Ko ga je žrtvovao? Ko je platio danak krvlju našeg kralja? Ostaje pitanje za saveznike i prijatelje. Od ovog događaja pokrenut je talas koji je promenio svet a mračne ideologije, osokoljene smrću najvećeg neprijatelja, nezadrživo su gutale države, ljude i kulture", naveo je princ Filip Karađorđević.
"Još naša prestonica nema spomenik Kralju Aleksandru, još se trguje njegovom žrtvom, još se ponavljaju 'istine' njegovih neprijatelja kao definicije i pravila. Tome mora da se stane na put i stvari moraju da se nazovu svojim imenom. Demokratsko društvo ne može da se vodi pravilima totalitarnog režima. Prvi korak ka tome je podizanje spomenika njegovom životu i delu", zaključio je princ Filip Karađorđević.
 
Inače, današnju svečanu državnu ceremoniju povodom 90 godina od atentata na Aleksandra Karađorđevića predvodi premijer Miloš Vučević.
  • pajo patak

    09.10.2024 14:34
    @Лиманац
    a možda kao provereni partijski radnik znaš kolika je kinta u pitanju
  • pajo patak

    09.10.2024 14:33
    @Лиманац
    što se osramoti, možeš ti bolje.
  • Miloš

    09.10.2024 14:28
    Kakav bre princ?Čega je on princ?Aleksandar je bio kralj Kraljevine Srba,Hrvata i Slovenaca,i kasnije Jugoslavije.Pa čega si ti princ? Ako hoćeš spomenik bilo kome iz familije pribavi dozvole i pare pa pravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija