Sindikati GSP u BG: Farbanje prevoza koštaće 80 miliona dinara, imaćemo potpuno šarenilo na ulicama

Četiri sindikata zaposlenih u GSP u Beogradu saopštili su procene da bi najavljena promena boje vozila gradskog prevoza mogla koštati oko 80 miliona dinara.
Sindikati GSP u BG: Farbanje prevoza koštaće 80 miliona dinara, imaćemo potpuno šarenilo na ulicama
Foto: 021.rs
Dodaju da gradski prevoznik to neće moći sam da obavi, jer već godinama ne ulaže u sopstvene resurse i izgradnju komore za farbanje vozila.
 
Kako navode iz sindikata "Centar", "Pravda", "Sloga" i Sindikata zaposlenih u javnom prevozu Beograda, zbog toga će taj posao biti poveren privatnim firmama, iako je procena da bi za ulaganje u kompletnu opremu, komoru i tehnologiju potrebnu GSP bilo potrebno oko 40 miliona dinara.
Iz sindikata kažu da bez obzira na to da li se nekome dopada plava boja ili ne, činjenica je da će uočljivost vozila javnog prevoza u tamno plavoj boji biti manja u odnosu na postojeću boju, što je naročito bitno za prigradske delove grada.
 
"S obzirom na najave gradonačelnika da se neće prefarbavati vozila starija od dve godine, to znači da ćemo u narednim godinama imati potpuno šarenilo na ulicama prestonice, jer će jedan broj vozila biti plave boje, drugi broj crvene u različitim nijansama, što sve udaljava javni prevoz od sistemskih rešenja čak i u ovom segmentu", navode sindikati u saopšenju.
Oni smataju da boja vozila javnog prevoza utiče na imidž grada i vizuelni identitet jedne prestonice i da se nigde se takve odluke ne donose preko noći i bez ikakvih konsultacija.
 
"Ovakav potez gradonačelnika ocenjujemo potpuno pogrešnim i bežanjem od rešavanja suštinskih problema kojima bi se omogućio bezbedan, pouzdan i efikasan javni prevoz građana Beograda", dodaju oni.
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić juče je najavio da vozila javnog prevoza u glavnom gradu više neće biti crvena, već plava, što je izazvalo reakciju bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, o čemu opširnije OVDE.
  • Zeze

    09.10.2024 19:29
    Farbam ja
    Kako stoje stvari farbaces ti jaja na robiji pozdrav od druga tita
  • Nisam stručnjak

    09.10.2024 18:38
    Ali da pokušam da objasnim
    Dole crveno da se vidi i po oblačnom vremenu i kiši, i gore belo da odbija sunčevu toplotu je jedina racionalna kombinacija.
  • Joca

    09.10.2024 18:17
    Kako se oni ludo zabavljaju, a sve preko naših leđa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija