Meštani čačanskog sela biće oslobođeni plaćanja komunalnih usluga od maja do kraja godine

Svi meštani čačanskog naselja Prelići, u kojem je prehodnih dana bila blokirana Transfer stanica zbog nagomilanog otpada, biće oslobođeni plaćanja za komunalne usluge od maja do kraja godine.
Meštani čačanskog sela biće oslobođeni plaćanja komunalnih usluga od maja do kraja godine
Foto: 021.rs/ilustracija
To je saopšteno danas iz kabineta gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.
 
Navodi se da rukovodstvo Grada "ima razumevanja za nezadovoljstvo građana" i da je sa njima postignut dogovor da se svih 6,3 tona otpada ukloni sa Transfer stanice tokom narednih mesec dana, a da je uklanjanje otpada već počelo.
Dodaje se da je do nagomilavanja otpada na Transfer stanici došlo zbog problema koje je izazvao požar na regionalnoj deponiji Duboko u Užicu, u maju ove godine, gde je Čačak ranije odlagao otpad.
 
"Otpad je posle požara na užičkoj deponiji odvožen na deponije u Kraljevo, zatim u Knić, Kragujevac, a trenutno se odvozi u Jagodinu, a pošto te deponije nisu imale dovoljno kapaciteta da prime potrebnu količinu otpada, došlo je do njegovog nagomilavanja na Transfer stanici", navodi se u saopštenju gradonačelnika.
Prema dogovoru predstavnika Grada i građana koji su bili na blokadi, oni će u narednim danima pratiti dinamiku odvoženja otpada sa Transfer stanice.
 
Više desetina meštana Prelića blokiralo je u petak Transfer stanicu zbog nepodnošljivog smrada koji se širio naseljem od nagomilanog optada i straha od pojave zaraznih bolesti, jer su životinje raznosile otpad po ulicama i dvorištima kuća.
 
Transfer stanica se nalazi na mestu bivše gradske deponije i služila je za pretovar otpada koji se potom odvozio u užičku deponiju.
 
Posle tri dana blokade, građane su posetili gradski rukovodioci i obećali im uklanjanje otpada, zbog čega su građani prekinuli blokadu, ali su ostali da nadgledaju odnošenje smeća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija