Romandić Petrović: Situacija u školama kritična, država nema sluha za to

Predsednica Unije sindikata škola Beograda Snežana Romandić Petrović ocenila je da su pregovori prosvetnih sindikata sa Vladom Srbije oko izjednačavanja plate sa republičkim prosekom prilično jalovi.
Romandić Petrović: Situacija u školama kritična, država nema sluha za to
Foto: Beta (Milan Ilić)
Kako je rekla Romandić Petrović, nadležni nemaju baš sluha da shvate da je situacija kritična.
 
Ona je za nedeljnik Vreme navela da se razgovori sa Vladom svode na "monologe koji govore samo o tome kako bi bilo kakvo povećanje novca za zaposlene u obrazovanju u ovom trenutku narušilo monetarnu stabilnost države i da nema nikakvog novca".
Dodala je da je Vlada još ove godine trebalo da obezbedi da plate zaposlenih u prosveti budu izjednačene sa republičkim prosekom, ali da se najavljenim uvećanjem u januaru 2025. godine to neće desiti, već da će to biti približan iznos.
"Igramo se procentima. Nadležni govore o procentima koji lepo zvuče kao da je reklama za 'eurokrem', a ne da govorimo o zaradama ljudi koji se bave vrlo odgovornim poslom", ocenila je Romandić Petrović.
 
Navela je da situacija nije samo kritična kada je u pitanju materijalni status prosvetnih radnika, nego je kritično i generalno stanje u školama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija