Brnabić: Studiju Rio Tinta će pregledati najbolji stručnjak u Srbiji

Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Ana Brnabić ocenila je da nije potrebno menjati Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima samo "zbog jednog projekta, poput projekta 'Jadar'".
Brnabić: Studiju Rio Tinta će pregledati najbolji stručnjak u Srbiji
Foto: Beta (Slobodan Miljević)
Kako je rekla, nije zbog toga potrebno zabraniti sve istražne radove za litijum i bor.
Brnabić je za televiziju Pink navela da će kompanija Rio Tinto studiju o proceni uticaja na životnu sredinu raditi najmanje 22 meseca, pa da tek nakon toga sledi javni uvid i "pregledanje" koje će obaviti najbolji stručnjak u Srbiji.
Ponovila je da je "nebo granica", govoreći o tome šta bi Rio Tinto mogao da dobije na međunarodnoj arbitraži od Srbije, ukoliko ta kompanija bude "proterana" bez studije koja bi pokazala da taj projekat eventualno ima negativne posledice po životnu sredinu.
 
"Ako im to uradimo, onda mogu milijarde evra da dobiju od Srbije na međunarodnoj arbitraži, s tim što ostaju vlasnici zemlje, zato što su zemlju sami kupili", navela je Brnabić.
  • Pogodi ko je

    10.10.2024 11:45
    Njihova Maja?
  • Симеон

    10.10.2024 11:44
    Да ли мислимо о истом ....
    Колико од нас мисли да је у пиптању један једини...недоказани човек, вођа навијача, херој из ратова, нерадикал, прцедник (не могу да напишем титулу, срамота ме)....стручњак?
  • Penzionerka 2

    10.10.2024 11:32
    koji su to lažovi
    Stručnjaci su već rekli svoje i to najbolji srpski stručnjaci iz Srpske Akademije Nauka i Umetnosti SANU (moram ovako kao malom detetu da pišem jer Ana ne razume šta znači SANU i kako da razume),pa kaže da će Rio Tinto raditi tu studiju? Dakle Rio Tinto po ZAKONU Republike Srbije NE SME da radi tu studiju. Tu stidiju po zakonu MORAJU da rade domaće institucije a ne Rio Tinto. Ona to sigurno zna ali tera vodu na svoju (koruptivnu) vodenicu, jer lepo reče njen "šef" neko je uzeo pare. Sad lepo vidimo i ko je "uzeo pare" jer on lično vodi pravi rat sa narodom protiv činjenica i zdravog razuma po cenu uništenja Srbije. NEĆETE KOPATI i mi ćemo se po svaku cenu boriti za to jer to je borba za naš život a oni se bore za smrt prirode i ljudi u poka Srbije, posledično i svih nas, i Srbije kao države. Posle njih od Srbije ni kamen na kamenu neće ostati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija