VIDEO Poslanik POKS-a poručio: Svako će svoj život nositi, hoću da se čista obraza vratim u Mačvu

Narodni poslanik Dušan Radosavljević danas je u Skupštini Srbije poručio građanima "da mogu da se ponose opozicijom koja se, raznolika, ujedinila oko ovog pitanja".
VIDEO Poslanik POKS-a poručio: Svako će svoj život nositi, hoću da se čista obraza vratim u Mačvu
Foto: Screenshot (X/whitesnake1004)
Političar iz redova POKS-a je rekao da postoje istorijske sednice, te da kako danas ovde budu govorili i glasali, prema tome će ih pitati u budućnosti.
 
"Prva istorijska stvar koja se desila na ovoj sednici jeste da ideološki šarenolika opozicija stane u odbranu svog naroda i donese mu tračak radosti i nade. Radost bi bila velika kada bi i vi to prihvatili i narodu bi pao kamen sa srca", rekao je Radosavljević, obraćajući se kolegama iz vlasti.
 
Ne želi, rekao je da, politički lamentira, nego  da politički definiše.
 
"Jer ovde je mnogo toga rečeno, ja se vama klanjam na briljantnim diskusijama. Bravo. Trudiću se da dam doprinos, a mnoge od vas, molim, kao i moju Šapčanku, štampajte to. To je istorija. Tako se čast i kodeks i čast i brane. I zato ova sednica treba da bude putokaz svim budućim pokolenjima. Dragi moji, ja potičem iz porodice gde su etika i moral, čast – sve. Dolazim sa prostora, jedini uz moju koleginicu, gde će se rešavati to što će se rešavati. I oni ne traže puno filozofiranja. Oni postavljaju pitanje da li će planetarni predator Rio Tinto doći da grize Srbiju ili neće", rekao je on.
Najviša institucija, naučna institucija u Srbiji, zove se Srpska akademija nauka i umetnosti, podsetio je.
 
"Gospodo, sećam se dobro 22. aprila, držao sam konferenciju za štampu, gde me je neko pitao šta mislim o Rio Tintu. Rekao sam da čekam šta će reći Srpska akademija nauka i umetnosti za Vidovdan 2021. godine. Akademija nauka je odredila najveći živi autoritet iz te oblasti, recenzenta, profesora, doktora, akademika Vukosavića, da priredi zbornik i mišljenje od 300 strana. Jedini dokument koji ima stručni naziv, to je dokument SANU od 300 strana. Taj dokument je nas izveo na ulice. Mi ne bismo znali da izađemo na ulice", rekao je on.
 
 
Na osnovu toga "tu su gde jesu i staju u zaštitu naroda i zemlje".
 
"Šta je Rio Tinto radio, ja neću da ponavljam kolege, ja ću reći nešto što narod treba da zna. Nigde u naseljenom prostoru na planeti, gde postoji vodni potencijali, to ne postoji. Tačka. Nema dalje priče, bre. Idemo dalje. Hteli su u Americi, u Nevadi, da naprave jedan rudnik, ali studijom je dokazano da loše utiče na tetrebe. Prema tome, srpski narod je na nižem nivou od tetreba", ironično je rekao poslanik, praćen smehom.
Radosavljevuć je rekao da se opoziciji pripisuje da "izvode i zloupotrebljavaju narod".
 
"A mi nemamo ništa. Nas su sklonili svih medija, oni imaju sve medije, sve opštine, sve budžete, sve imaju. Svu propagandu ovog sveta, samo su zaboravili na jednu stvar – da se desio kontraefekat i narod se razlio. To se zove pobuna naroda", rekao je on.
 
Rekao je da u njegovom Šapcu, niti u Loznici, nikada nije bilo onoliko ljudi na protestima.
 
"I kad sam rekao da se taj narod pobunio, to govori o svesti naroda, jer kad nešto preterate, onda i pregonite, onda to postaje vulgarno. Ja vas molim da jednostavno svako po svojoj savesti odluči. Neću da apelujem na nikog, svako će svoj život nositi i svako će pred narod izaći. Ja hoću da se čista obraza vratim u moju Mačvu ponosnu. Ovo ona sluša i da joj kažem da sam stao da vas zaštitim. Više nisam znao, više nisam umeo", izjavio je on.
 
Poručio je Srbiji da bude "ponosona jer ima ovakvu opoziciju".
 
"I monarhiste, i leve, i desne. Bravo, Srbijo. Evo šta imaš. Ovo imaš, Srbijo. Ne brini za budućnost. Živela naša Srbija. Raznolika, lepa. Ne damo. Neće kopati", uzviknuo je on, na šta su poslanici opozicije vikali "neće kopati", aplaudirali i grlili kolegu.
  • Rale

    10.10.2024 20:21
    Stvarno lep govor!
  • Nikola

    10.10.2024 19:28
    *
    Ne vredi gospodine lopovima apelovati na savest. Oni to nemaju. Njima je bitan samo svoj džep.
  • Zovem se Stevo

    10.10.2024 19:07
    INAČE
    BRAVOOOOOOOOO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Erdogan doputovao u Srbiju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Srbiju, u posetu tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i učestvovati na poslovnom forumu dve zemlje.