Božović (ProGlas): Obuzdati političku moć koja upravlja Srbijom, iznećemo konkretne mere

Inicijativa "ProGlas" će građanima ponuditi konkretizovane mere i ciljeve, koje bi svaka demokratska vlada trebalo da sprovede u prvih 100 dana.
Božović (ProGlas): Obuzdati političku moć koja upravlja Srbijom, iznećemo konkretne mere
Foto: Screenshot (YouTube/24 minuta sa Zoranom Kesićem)
Ovo je najavio jedan od osnivača ove inicijative Gojko Božović za N1, navodeći da "ProGlas" smatra da treba obuzdati političke političku moć koja trenutno upravlja zemljom.
 
Na sugestiju novinarke da "ProGlas" počinje da deluje kao politička organizacija, Božović je rekao da se bave političkim pitanjima jer se "politika umešala u život svakog građanina".
"Smatramo da treba da obuzdamo političku moć koja trenutno upravlja ovom zemljom", istakao je jedan od osnivača "ProGlasa".
 
Božović je, kada je u pitanju sednica Skupštine Srbije na kojoj je većina odbila da uvede zabranu iskopavanja i istraživanja litijuma, kazao da vlast nastupa "kao pokrovitelj i zaštitnik interesa jedne multinacionalne kompanije, a ne kao zaštitnik interesa građana".
On je dodao da postoji "dramatičan raskol" između onoga što su interesi države i načina na koji se oni zastupaju u međunarodnoj i unutrašnjoj politici.
 
Prema njegovim rečima, postoji i dramatičan raskol između zahteva građana i kako većina u Skupštini "bahato i arogantno odbacuje te interese jer su se interesi vlastodržaca i multinacionalne kompanije poklopili".
 
Božović je kazao i da građanima preostaje samo da budu istrajni i "da shvate da je u pitanju maraton".
  • Uvesti kamere

    11.10.2024 13:21
    Na glasačka mesta treba uvesti kamere kao u Bugarskoj, pa kao Bugari 8 puta na izbore u 2 godine, dok ne dođe vlast koja radi ono što kaže pred izbore.
    To znači pričaš jedno pred izbore, slažeš birače i kreneš da radiš obrnuto od onog što si pričao, isti dan pad Vlade i novi izbori sa kamerama na glasačkim mestima.
    Neka bude 10 izbora u 2 godine, ali će se dovesti Vlast koja radi ono što priča pre izbora. A onaj ko slaže birače propada, i tako će se uvesti red.
  • Ova ekipa

    11.10.2024 12:01
    Postoji
    Već nekih godinu dana sigurno. I ne vidim apsolutno da su bilo šta konkretno učinili za ovaj narod, osim što su držali par govora, bili u nekim emisijama, ćutali neko vreme sa strane i to je to. Pukla zvečka drugari.
  • Serpiko

    11.10.2024 10:38
    Podrska svesrdna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija