Među žrtvama uragana na Floridi nema državljana Srbije

U naletima uragana "Milton" na Floridi među žrtvama nema državljana Srbije.
Među žrtvama uragana na Floridi nema državljana Srbije
Foto: Beta/AP
RTS prenosi da su pod udarima jakog vetra oštećena dva stuba na jednoj srpskoj crkvi.
 
Uragan "Milton" je ostavio blizu tri miliona potrošača bez struje. U većem delu Floride raspoređene su jedinice Nacionalne garde koje, između ostalog, treba da obezbede da 50 hiljada elektromontera ponovo pokrenu elektromrežu širom Floride.
Na teritoriji Tampe živi značajan broj Srba i tamo postoje dve velike crkvenoškolske Opštine, u obližnjem Sent Petersburgu i Klirvoteru, koji su imali zakazane srpske festivale za nekoliko sedmica, prenosi RTS.
 
Takođe, Srbi žive i južno, u mestima Nort Port i Nejpls, kao i u Orlandu.
Do sada je u naletima uragana "Milton" poginulo najmanje 16 osoba, a spaseno je 340 ljudi i 49 kućnih ljubimaca, rekao je guverner Ron Desantis, a prenose američki mediji.
 
Uragan se obrušio i doneo velike poplalve i više od 20 tornada.
 
"Nacionalna garda Floride, lokalni organi za sprovođenje zakona i timovi za potragu i spasavanje i dalje su angažovani širom države nakon naleta uragana", prenosi CNN.
Direktor Odeljenja za vanredne situacije Floride Kevin Gatri rekao je da se i dalje očekuje olujni talas u nekim delovima države, a da velike poplave i dalje predstavljaju problem.
 
On je zamolio stanovnike pogođenih područja da ostanu u blizini skloništa. 
 
Uragan "Milton" je opao na oluju druge kategorije, da bi rano jutros prešao u oluju prve kategorije, uz vetar brzine od oko 135 kilometara na sat, napustio je Floridu u blizini Kejp Kanaverala.
 
Oluja je zahvatila region dve nedelje nakon što je uragan "Helen" poplavio ulice i kuće na zapadu Floride i odneo najmanje 230 života širom juga te države.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija