Firma Zvonka Veselinovića prinudno naplatila milion evra od Puteva Srbije

Kompanija Novi Pazar-put, u krajnjem vlasništvu kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića, prinudno je naplatila više od 120 miliona dinara od "Puteva Srbije" za radove na Ibarskoj magistrali.
Firma Zvonka Veselinovića prinudno naplatila milion evra od Puteva Srbije
Foto: 021.rs (ilustracija)
Novi Pazar-put obavio je građevinske radove na pojačanom održavanju Ibarske magistrale, na deonici Raška-Novi Pazar, navodi se u dokumentima do kojih je došla Nova ekonomija.
 
Za ove radove Putevi Srbije trebalo je da im isplate 119,9 miliona dinara.
Međutim, Putevi Srbije nisu platili naknadu u ugovorenom roku, kao ni nakon opomene koju im je uručio punomoćnik Novi Pazar-puta, navodi se u predlogu za izvršenje iz januara ove godine.
 
Privredni sud u Beogradu je 4. januara doneo rešenje o izvršenju, kojim se Putevi Srbije obavezuju da isplate 119,9 miliona dinara sa kamatom počev od 29. decembra 2023. do isplate.
Novi Pazar-put je tako naplatio ukupno 121,8 miliona dinara od Puteva Srbije, vidi se u izveštaju o izvršenju Odeljenja za prinudnu naplatu NBS.
 
Iz Puteva Srbije nisu odgovorili zašto su dopustili da dođe do prinudne naplate.
 
Novi Pazar-put je u stoprocentnom vlasništvu kompanije Inkop Ćuprija, prema podacima Agencije za privredne registre.
 
Inkop Ćuprija je u većinskom vlasništvu kontroverznog kosovskog biznismena Zvonka Veselinovića. On ima 60 odsto vlasništva nad firmom, dok preostalih 40 odsto pripada njegovom bratu, Žarku Veselinoviću.
 
Do oktobra 2023. godine suvlasnik ovog preduzeća bio je i Milan Radoičić, koji je svoj udeo prepustio braći Veselinović nakon oružanog incidenta koji se krajem septembra te godine dogodio u selu Banjska na Kosovu.
  • zztop

    11.10.2024 20:38
    Lele , jel to sad znači da više nisu dobri ... xaaxaxaxa ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija