Uhapšen visoko rangirani član Kavačkog klana i kum Radoja Zvicera

Interpol Zagreb obavestio je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da su po našoj međunarodnoj poternici uhapsili Milovana Zdravkovića.
Uhapšen visoko rangirani član Kavačkog klana i kum Radoja Zvicera
Foto: Pixabay
Kako je saopštio MUP, on se sumnjiči za trgovinu drogom, ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.
 
Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, "Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači i sve odluke o izvršenju krivičnih dela ove grupe donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova".
"On je u Srbiji osumnjičen da je, kao član kriminalne grupe Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka učestvovao u planiranju i pripremanju ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, u januaru 2020. u Atini, kao i ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića, u julu te godine na Krfu", navodi se u saopštenju. 
 
Dodaje se da je "Zdravković imao ulogu u finansiranju logistike, plaćanju za rentiranje stanova, angažovanju osoba za
opservaciju, kao i nabavku i transport oružja".
Takođe, kako se navodi, on je "sa ostalim članovima kriminalne grupe Kavači kupovao kokain iz Južne Amerike u većim količinama, koji je dalje transportovan i distribuiran u Evropi".
 
"Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera", dodao je Dačić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija