Pretili roditeljima Danke Ilić i iznosili neosnovane optužbe o njenom nestanku

Dve osobe uhapšene su u Boru zbog sumnje da su iznosile lažne tvrdnje o roditeljima Danke Ilić vezane za njen nestanak, uz pretnje.
Pretili roditeljima Danke Ilić i iznosili neosnovane optužbe o njenom nestanku
Foto: MUP/ilustracija
N. R. (44) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda, a D. S. (44) zbog sumnje na izazivanje panike i nereda, navodi MUP.
Oni se terete da su preko društvenih mreža Tiktok i Jutjub izneli neosnovane optužbe i pretili roditeljima ubijene devojčice Danke Ilić iz Bora.
Osumnjičenima N. R. i D. S. Osnovni sud u Boru odredio je pritvor do 30 dana.
 
Podsetimo, Viši sud u Zaječaru produžio j pritvor D. D. i S. J, osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.
 
Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 24. septembra protiv njih podiglo optužnicu, kojom je obuhvaćen i otac prvooptuženog R. D.
 
Optužnica za ubistvo male Danke Ilić bazirana je samo na priznanjima, jer nema nijednog materijalnog dokaza kojim bi se okrivljeni povezali sa delom koje im se stavlja na teret, preneo je Danas.
 
Više javno tužilaštvo tereti radnike "Vodovoda" S. J. i D. D. za teško ubistvo, dok je otac od D. D. okrivljen za neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć izvršiocu.
 
Kako list navodi, optužnica se praktično temelji na dve stvari: priznanjima oba osumnjičena za ubistvo deteta - data u policiji - od kojih je jedan priznanje potvrdio i u tužilaštvu, dok se drugi branio ćutanjem.
 
Telo devojčice još uvek nije pronađeno. R. D. se sumnjiči da je sinu pomogao da premesti telo devojčice. Rođeni brat D. D, D. D. preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.
  • /(r)

    12.10.2024 12:36
    /
    ovo je samo kampanja dolazeceg zakona o sankcionisanju objava na mrezama
  • BGD 011

    12.10.2024 11:27
    Izgubljeno poverenje u drzavu
    Ako su uhapseni iznosili neosnovane optuzbe o nestanku male Danke, i zbog toga uhapseni, hoce li onda policija, tuzilastvo i sud biti uhapseni jer neosnovano i bez dokaza hapse i stvaraju paniku i uznemirenje u narodu? Svojim postupanjem do sada, policija, tuzilastvo, sud i tabloidi su uneli nemir medju narod i ucinili da narod nagadja! Ovako se gubi poverenje u drzavu!
  • zztop

    12.10.2024 11:11
    Ovo je sva beda policije i tužilaštva , zašto takve mere nisu poduzimali protiv novinara tabljuvida koji su se takmičili ko će veću senzacionalnu laž objaviti vezano za nestanak male danke ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija