Vesić: Novim zakonom ćemo ubrzati izdavanje građevinskih dozvola

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će novim Zakonom o planiranju i izgradnji biti ubrzan proces izdavanja građevinskih dozvola.
Vesić: Novim zakonom ćemo ubrzati izdavanje građevinskih dozvola
Foto: 021.rs
Takođe je rekao da će novi zakon doneti "veću transparentnost i ubrzavanje procedura".
On je u intervjuu za "Kurir" rekao da će proces izdavanja građevinskih dozvola biti ubrzan tako što će biti omogućeno da građevinske dozvole do određenog broja kvadrata mogu da izdaju projektni biroi, dodajući da je to slučaj u mnogim zemljama sveta.
"Takođe, razmišljamo i o tome da uprostimo izdavanje upotrebnih dozvola i da se to prebaci na one koji rade tehnički prijem. Želimo da donesemo kvalitetan i dobar zakon, zbog čega smo veoma otvoreni da kroz javnu raspravu koja će trajati najmanje šest meseci čujemo predloge svih koji učestvuju u procesu izgradnje i koji mogu da doprinesu tome da dođemo do najboljih zakonskih rešenja za zemlju i građane", rekao je Vesić.
  • /

    13.10.2024 13:42
    /
    @XOX
    itekako ima potrebe. tvoj stav je na nivou u nacisticke nemacke
    /ova drzava ionako tezi njoj/.
    gradjani su i zitelji bangladesa.

    cela evropa odrzava taj centar samo u srbiji ne moze
  • XOX

    13.10.2024 13:08
    @/
    Nema potrebe za tako grubim recima. Iznosim samo ono sto znam i sto su vlasnici trazili od grada sto je njihovo zakonsko pravo. Verovatno vi niste odavno priosetali uzim i sirim centrom da vidite u kakvom ocajnom stanju se nalaze takvi objekti samo zbog besmislene birokratije? Prvo proverite onda komentarisite da vas komentar ima bar nekog smisla. Hvala i ugodna nedelja.
  • Ns

    13.10.2024 12:18
    Aha
    To si pričao i za vreme ds a..Sram da vas bude više koliko godina obećavate jedno te isto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Iduće subote jednočasovne blokade

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović kaže da je potvrđen dolazak predstavnika svih opozicionih stranaka u sredu na protest u Loznici, a biće i članova i simpatizera tih stranaka.