MSP: Srbija podržava mirovne inicijative za Bliski istok, neprihvatljivi napadi na misiju UN

Srbija kontinuirano i javno podržava sve mirovne inicijative za Bliski istok koje je predstavilo više grupa zemalja i svetskih lidera u prethodnim mesecima, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.
MSP: Srbija podržava mirovne inicijative za Bliski istok, neprihvatljivi napadi na misiju UN
Foto: Beta (AP/Bilal Hussein)
Navode da "Srbija i njeni predstavnici kontinuirano stavljaju do znanja da je neprihvatljivo ugrožavanje bezbednosti pripadnika mirovne misije UN u Libanu (UNIFIL) i drugih međunarodnih organizacija sa bilo čije strane, nasuprot neosnovanim optužbama da se to ne čini".
Ističu da Srbija, u granicama svojih mogućnosti, na više nivoa nastoji da doprinese stabilizaciji prilika na Bliskom istoku i podsećaju da pripadnici Vojske Srbije više od decenije svojim angažovanjem doprinose očuvanju mira kroz učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL, a od nedavno i na Sinajskom poluostrvu.
"Važno je napomenuti i da Republika Srbija redovno i nediskriminatorno dostavlja humanitarnu pomoć u hrani i lekovima stanovnistvu Libana i Gaze. Prethodnih dana realizovana je, uprkos bombama, evakuacija državljana 13 zemalja iz Bejruta avionom Er Srbije u organizaciji Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova", naveli su iz Ministarstva.
 
Naglasili su da će Srbija nastaviti da podržava težnje za skorim postizanjem mira i još jednom pozivali na poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija.
 
Kako je saopštila misija UNIFIL, u tri odvojena izraelska napada od četvrtka je povređeno pet pripadnika mirovnih snaga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Iduće subote jednočasovne blokade

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović kaže da je potvrđen dolazak predstavnika svih opozicionih stranaka u sredu na protest u Loznici, a biće i članova i simpatizera tih stranaka.