Brnabić o sednici o litijumu: Ceo svet nam se smeje jer smo banana država

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sednica o zabrani iskopavanja litijuma pokazala da je jedini čovek sa kojim opozicija ne sme da se suoči predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Brnabić o sednici o litijumu: Ceo svet nam se smeje jer smo banana država
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Ona je na televiziji Pink rekla da je opozicija dobila sve što je tražila i sednicu, i ovlašćenog predlagača i da je takva stvar bila nezamisliva u doba prethodne vlasti.
 
"To je bila jedna teška sednica. Prvo, ljudi treba da znaju, ja se tim izuzetno ponosim, to je da smo njima sve dali. Sve smo im dali. Tražili su sednicu i da budu ovlašćeni predlagači i sve su dobili. Tražili su i da bude samo jedna tačka sednice i to su dobili. To nikada nije moglo dok su oni bili na vlasti", rekla je Brnabić.
Dodala je da je jedini čovek s kojim ne smeju da se suoče - Aleksandar Vučić i da ih nije ih sramota da to pokažu.
 
"Ja sam se tamo borila putnim srcem jer verujem u to. Ali, postoje i institucije koje daju ocenu o tome da li je projekat opasan po životnu sredinu. Nemojte rušiti državu zbog toga, pri tome nam se ceo svet smeje jer smo banana država", rekla je Brnabić.
Izjavila je da je danas srela dekana Rudarsko-geološkog fakulteta Aleksandra Cvijetića, koji joj je, kako kaže, rekao: "Hvala Bogu što ovo nije prošlo, jer bi to bilo smrt za rudarstvo u ovoj državi".
 
"To bi zaista značilo da smo banana država", konstatovala je Brnabić.
 
Ekološke aktiviste u Srbiji je nazvala lažnim, jer putuju avionom i automobilom i navela da je njihova jedina ideologija da sruše Aleksandra Vučića i protiv su svega što on kaže. 
  • Boki

    13.10.2024 22:36
    Mala Banana
    A nismo banana zasto sto potpisujemo sporazume o baterijama i litijumu za vreme sednice o litijumu? Interesantno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija