Bivšem SNS predsedniku opštine privremeno oduzeti luksuzni satovi, 300.000 evra i nekretnine

Bivšem predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću i njegovoj supruzi privremeno su oduzeti nepokretnosti, novac, luksuzni satovi i jedno vozilo.
Bivšem SNS predsedniku opštine privremeno oduzeti luksuzni satovi, 300.000 evra i nekretnine
Foto: Screenshot (YouTube/ Happy Televizija)
Imovina je oduzeta na zahtev Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je za N1 u Višem sudu.
 
Rešenje je doneto 10. oktobra, a sud je doneo odluku o privremenom oduzimanju niza nepokretnosti, kuće, voćnjaka, šume, njiva u okolini Čačka, kao i četiri njive u Borči, zatim skoro 11 miliona dinara, više od 300.000 evra u kešu i drugih deviza. 
Jovičiću je privremeno oduzeto i pet luksuznih satova i jedna "škoda superb".
 
Privremeno oduzeta imovina poverava se na upravljanje Ministarstvu pravde, odnosno Dirkeciji za upravljanje oduzetom imovinom.
Odluka o privremenom oduzimanju, do okončanja krivičnog postupka protiv Jovičića, doneta je imajući u vidu da postoji očigledna nesrazmera između zakonitih prihoda iz radnog odnosa Jovičića i njegove bivše supruge i prihoda iz njega.
 
Odluka je prvostepena i na nju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od osam dana.
 
Pred Višim sudom u Beogradu Jovičiću se sudi zbog sumnje da je izvršio dva produžena krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu. 
 
Njegova bivša žena nije optužena, ali joj je imovina oduzeta, kao trećem povezanom licu u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.
  • BK

    14.10.2024 15:01
    z
    posteno zaradio, posteno oduzeto
    ma vratice oni njemu to, ovo je samo za slikanje bilo
  • Ташоли

    14.10.2024 14:39
    Како су му нашли 300.000 у кешу? Не бих рекао да је овај лик тамо неки аматер па да је сам пријавио или да је држао у стану.
  • pera

    14.10.2024 14:36
    ..
    Izadji lepo druze pred kamere, reci lepo da si zahvalan predsedniku Vucicu sto svojom mudrom politikom suzbija korupciju i da je pokazao da ne postoje nedodirljivi. Paralelno preko vasih vec kanala ponudis istom 30% svog kapitala i svi problemi bice reseni. Kad ja moram da ti objasnjavam....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija