Manojlović: Čak i vodeća kompanija za litijum ukazuje da kopanje u Srbiji nije logično

Lider pokreta Kreni-promeni objavio je da prema pisanju portala MarketScreener čak i jedna od vodećih kompanija za kopanje litijuma ukazuje da kopanje litijuma u Srbiji nije logično.
Manojlović: Čak i vodeća kompanija za litijum ukazuje da kopanje u Srbiji nije logično
Foto: Beta (Saša Đorđević/arhiva)
"MarketScreener, vodeća platforma za finansijske vesti, predvidela je i kupovinu Arcadium Lithiuma od strane Rio Tinta za 6,7 milijardi dolara. Arcadium, vodeći svetski proizvođač litijuma, koji je Rio Tinto kupio, ističe da nema uslova za kopanje", objavio je Savo Manojlović na društvenoj mreži Iks.

"Narod i stručnjaci se neumorno bore da Srbija ne bude ekološki uništena", naveo je Manojlović.

Istakao je da "njihov trud i zalaganje pokazuju svetu ono što su svi znali – da kopanje litijuma u Srbiji nema nikakavog smisla, ni ekonomskog ni ekološkog".
  • Jovan

    14.10.2024 18:45
    Auuu, kako ovaj ništa ne kapira!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija