Brnabić: Ekološki aktivisti na protestima puše k'o Turci, nose bundu od nerca i ostavljaju flaše

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je opozicija tokom skupštinske rasprave o zabrani kopanja litijuma doživela potpuni debakl, navodeći da su sve vreme pričali o drugim stvarima.
Brnabić: Ekološki aktivisti na protestima puše k'o Turci, nose bundu od nerca i ostavljaju flaše
Foto: 021.rs
Brnabić je na televiziji "Hepi" kazala da na kraju čak ni svi poslanici opozicije koji su potpisali predlog zakona nisu glasali za njega. 
 
"Tražili su da pričamo o tome u Skupštini, da to bude jedina tačka na dnevnom redu, dobili su da budu i ovlašćeni predlagači", rekla je ona i ocenila da posle svega opozicija "nastavlja borbu na ulici".
Kako je kazala, opozicija je po svaku cenu želela da izbegne predsednika Srbije Aleksandra Vučića u parlamentu, što je pokazalo da oni "ne veruju u svoje argumente i da ne smeju da se suoče sa njim".
 
Brnabić je navela i da opozicija ima pravo na protest ali u skladu sa Ustavom, što znači da ne mogu da uskraćuju druga prava ostalim građanima - "pravo da odu na posao, da provedu mirno vreme sa porodicom, da odvedu dete u školu, ili bilo šta drugo".
"U Briselu su Gretu Tunberg, koja stvarno veruje u borbu za bolju životnu sredinu, uhapsili jer je jednu raskrsnicu htela da blokira. Za razliku od nje, naši aktivisti su unikatni u svetu. Mi imamo ekološke akiviste koji dođu i svi puše k'o Turci na tim protestima", rekla je Brnabić.
 
Dodala je da se ekološki aktivisti u Srbiji bore za čist vazduh ali sve vreme puše, bore se za zdravlje i životnu sredinu ali nose bundu od nerca, bore se za životnu sredinu ali ostavljaju plastične flaše svuda iza sebe, i od Dorćola do Terazija idu svojim automobilom.
 
Komentarišući izjavu poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića da je kompanija Rio Tinto u Papua Novoj Gvineji "oterana posle krvavog građanskog rata", a da srpski režim želi da Rio Tinto dovede "sa plaćeničkom vojskom i da krene na građane Srbije", rekla je da "zaista želi da pozove sve nadležne institucije" da reaguju.
 
"Ne mogu da verujem da bilo koji političar može da priča ovakve stvari, da u javnosti govori kako će neko da šalje plaćeničku vojsku, da je neko negde izazvao rat i da će to da se desi i u Srbiji. Institucije moraju da rade svoj posao", kazala je Brnabić.
  • Saša

    15.10.2024 14:42
    Pušači
    Da, baš pušači zagađuju.... Ko je tebi kriv što ne pušiš? Možeš i ti da pušiš, samo nećeš -tvoja odluka, nemoj biti ljubomorna.
    Inače Turci nisu prvi na listi svetskih pušača, edukuj se malko....
  • sasa

    15.10.2024 14:41
    Turci odavno smanjili pusenje
    Mislim da je stopa pusaca u Srbiji danas veca nego u Turskoj, ali to ipak i dalje nema veze sa temama koje su raspravljane u Skupstini. U osnovnoj skoli kad vam adaju zadatak iz pismenog, pa promasite temu, dobijete ocenu 1. Toliku ocenu zasluzuje celokupan SNS za postovanje demokratskih nacela dijaloga i konsenzusa u drustvu. A za urusavanje pravnog poretka i obespravljivanje gradjana, moram da kazem da zasluzuju u najmanju ruku dozivotne robije.
  • Samo kazem

    15.10.2024 14:41
    Hoce li sns opet slati Bosketa i svoje kriminalce na proteste? Ne dolazim na protest ako njih nema, nije mi dovoljno dinamicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija