Tepić: Predaćemo zakon za ukidanje takse za RTS

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Marinika Tepić najavila je danas da će skupštini Srbije predati zakon za ukidanje takse za Radio-televiziju Srbije.
Tepić: Predaćemo zakon za ukidanje takse za RTS
Foto: 021.rs
"RTS je sada baš prekardašio sa upumpavanjem miliona u Informer, Alo… Ovakav RTS ne može više da se finansira iz TV takse/pretplate preko računa za struju. Još mu Vučić doliva i iz budžeta. Dakle dva puta ga plaćamo. Zato ćemo predati zakon za ukidanje TV takse. Pa neka RTS plaća tabloide od para koje sam zaradi", napisala je Tepić na Iksu.
Ona je u subotu navela da je RTS za reklamiranje svog programa u pojedinim štampanim i onlajn medijima u prethodnih 20 meseci platila gotovo milion evra.
"Ljudi, pa ovo nema nigde na svetu - da javni servis RTS plaća tabloidima da ga reklamiraju. Pre nekoliko dana je upumpao 250.000 evra u Informer, Alo, Kurir… I pre toga 300.000 evra. I još 350.000 evra", napisala je Tepić tada na Iksu.
 
Građani Srbije uz račun za struju plaćaju mesečnu taksu za RTS i RTV, koja je 4. jula ove godine poskupela sa 299 na 349 dinara.
 
  • Miloš

    15.10.2024 19:58
    Kako se nisi ranije setila?
  • Vladimir Jovanović

    15.10.2024 19:51
    Jedan od prinudnih rashoda
    Pored "drpanja" iz kućnog budžeta za Upravnike zgrada koji nemaju ni pismenost, a kamo li licencu u iznosima većim od "takse na ništa" treba ih odvojiti na poseban platni formular, jer od predloga zakonodavcu NEMA KORISTI ... !
  • BjelogrdićBezMorala

    15.10.2024 19:50
    Evo, javlja se ova fina gospodža čiji je šef odsvirao "My way" na belom klaviru na ružičastoj televiziji i obezbedio Žeksu vilu na Dedinju.

    Njen sadašnji šef je odšetao do Prvorođenog i predao mu Beograd.

    Nastavi niz!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Izdato rešenje o rušenju Starog savskog mosta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je rešenje o rušenje Starog savskog mosta, piše danas Politika, navodeći da će od 1. novembra biti zabranjen i saobraćaj.