Bivši gradonačelnik Južne Mitrovice: Most na Ibru će biti otvoren posle 5. februara

Bivši gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri izjavio je da će most na Ibru, koji deli severni i južni deo grada, biti otvoren po završetku izbornog procesa na Kosovu, odnosno posle 5. februara.
Bivši gradonačelnik Južne Mitrovice: Most na Ibru će biti otvoren posle 5. februara
Foto: Screenshot (Youtube/Al Džazira Balkans)
"Po završetku izbornog procesa, posle 5. februara, most će biti otvoren. Bez ikakvih problema", rekao je Bahtiri za Klan Kosova, a preneo Kossev.
 
On je naveo da će to biti urađeno u saradnji sa Kforom i svim institucijama.
"Situacija se popravlja, normalna je, nema problema, severni deo možete obići normalno kao i južni", dodao je Bahtiri.
 
Kossev piše da je u prethodnih nekoliko meseci tema otvaranja mosta na Ibru posle 25 godina postala ponovo aktuelna.
Tome se protivi većinsko srpsko stanovništvo, ali i zapadne zemlje, koje u ovom trenutku pozivaju Prištinu na koordinaciju.
 
S druge strane, kosovska vlada, iako kaže da je za koordinaciju sa međunarodnim partnerima, protivi se pozivima da se o tom pitanju razgovara u Briselu.
 
Kosovski premijer je u prethodnih nekoliko meseci poručivao da "neće da iznenadi svoje evropske i američke partnere", te da će sa njima izraditi plan za otvaranje mosta, ali da neće da dozvoli da se to pitanje "otegne u nedogled".
 
Kfor je u jeku najava o otvaranju mosta u više navrata sprovodio periodične obuke upravo na tom mostu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Izdato rešenje o rušenju Starog savskog mosta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je rešenje o rušenje Starog savskog mosta, piše danas Politika, navodeći da će od 1. novembra biti zabranjen i saobraćaj.