Dačić: Uprkos negativnoj kampanji zbog litijuma, rejting vladajućih stranaka porastao

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da svako u Srbiji može da izražava političko mišljenje i da javna okupljanja nisu sporna, ali da postoje pravila kako mogu da se dešavaju.
Dačić: Uprkos negativnoj kampanji zbog litijuma, rejting vladajućih stranaka porastao
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Kako je rekao Dačić, rejting vladajućih stranaka zbog litijuma nije narušen, već je čak i porastao u uslovima negativne kampanje protiv njih.
 
"Tema litijuma se politizuje, ona se ne raspravlja na pravi način, već sa aspekta političkih zloupotreba. Opoziciji je potrebna jedna tema koja bi mogla da bude prijemčivija za građane nego što je njihova politika. Niko neće izaći na demonstracije zbog podrške Đilasu, Aleksiću, Mariniki... Za zaštitu životne sredine su svi zainteresovani", rekao je Dačić, u intervjuu za Večernje novosti.
Na pitanje da li je projekat "Jadar" i kupovina "rafala" jasan signal da se Srbija sve više okreće Zapadu, on je odgovorio "ne mislim da je to nešto što nas na balansu, tegu ili terazijama naginje na jednu stranu".
 
"Možda je ovo više ispravljanje nečeg ranijeg, jer je taj teg bio više na drugoj strani, zato što nismo imali strateške dogovore sa nekim drugim zemljama", rekao je Dačić.
On je rekao i da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u Evropskoj uniji i da nije moguće imati dva strateška opredeljenja, "da istovremeno budete i za BRIKS i za EU".
 
"Ali saradnja sa BRIKS-om jeste važna i u tome treba da učestvujemo. Na kom nivou i kako, to je procena onih koji vode spoljnu politiku", rekao je Dačić.
 
Na pitanje o slučaju ubistva devojčice Danke Ilić, on je odgovorio da to više nije u policijskom domenu, uz napomenu da tada nije bio ministar policije, ali je siguran da tužilaštvo nikada ne bi podizalo optužnicu da nije bilo dovoljno dokaza.
 
Odgovarajući na pitanje da li se istražuje slučaj smrti D. D, brata jednog od optuženih za smrt Danke Ilić, a koji je preminuo u policijskoj stanici, Dačić je naveo da se "vodi ispitivanje svega toga".
 
"Utvrđuju se određeni momenti po zahtevu tužilaštva. To je u domenu odeljenja unutrašnje kontrole MUP", rekao je Dačić.
  • Ljuba

    16.10.2024 12:16
    Koferče
    Jesi siguran.Sveo si najaču stranku do cenzusa.Sledeće izbore ni cenzus nećeš proći podnesi ostavku i ti i Dejanovićka prepusti to mladima...
    Vrati koferče !!!
  • Koja

    16.10.2024 10:40
    Bravo
    Ministre , kvantnim skokom nas približavate visoko razvijenim nacijama , šteta što nemamo opoziciju kadru da pohvale mnogobrojne uspehe i ukaže na propuste . Ali dobro , samo da ne prave gluposti..
  • LZN

    16.10.2024 10:16
    a sadd...
    ...još malo da vam isperemo mozak sveobuhvatnim uspesima velikog vođe i partije, i količinom ljubavi narodnih maasa prema istima!
    grohotom se smijemo...sami sebi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Izdato rešenje o rušenju Starog savskog mosta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je rešenje o rušenje Starog savskog mosta, piše danas Politika, navodeći da će od 1. novembra biti zabranjen i saobraćaj.