Anđelković: Uskoro roboti u poštama u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima

Srbija će do kraja ove godine u značajnom broju poštanskih centara imati robote koji će sortirati robu, čime će se ubrzati proces slanja pošiljki.
Anđelković: Uskoro roboti u poštama u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima
Foto: 021.rs
To je za RTS najavio v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković.
 
"I danas pošte u Evropi i svetu moraju da budu te koje će prve primenjivati veštačku inteligenciju. Srbija pokušava da bude u korak sa svetom, a možda i ispred većine", ističe Anđelković.
Prema njegovim rečima, do kraja godine ćemo imati robote u značajnom broju poštanskih centara u Beogradu, Kraljevu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, koji će sortirati robu i ubrzati proces slanja pošiljke do građana, ali će omogućiti i zaposlenima da lakše obavljaju poslove.
Anđelković ukazuje da veštačka inteligencija ubrzava procese, ali da je važno i da se sačuva tradicija.
 
"Tradicionalni poštanski saobraćaj, kada je reč o pismima, postojaće. Žao mi je, na primer, što nestaju razglednice. Dostava računa i pisma sve više će ići preko poštanskog sandučeta. Moramo zadržati tradiciju i prihvatiti nove tehnologije", zaključuje Anđelković.
  • Liman VI

    16.10.2024 12:18
    U Švajcarskoj roboti sortiraju poštu još od sredine 70-ih.
  • Vule

    16.10.2024 11:44
    to je neka
    đavolja rabota sigurno.....
    radikalsko-socijalistički robot, Lord Vejder na aparatima.......
    Šta ako se tih robota dokopa senator Palpatin, galsksija je u opasnosti....
  • pera

    16.10.2024 11:14
    ..
    Napredak u Srba: robot koji ti sprema zimnicu, hrani svinje i tako to.
    Americka posta vec 30 godina koristi OCR da procita adresu i masinu da razvrsta posiljke. Potpuno automatski. Zato je slanje pisama skoro dzabe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Izdato rešenje o rušenju Starog savskog mosta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je rešenje o rušenje Starog savskog mosta, piše danas Politika, navodeći da će od 1. novembra biti zabranjen i saobraćaj.