Poslanici Ponoš, Parandilović, Ćuta, Milivojević i Pavlović novčano kažnjeni, ali ne i Bakarec

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je ostavku poslanika Socijalističke partije Srbije Vladimira Zagrađanina, koji je imenovan na funkciju državnog sekretara.
Poslanici Ponoš, Parandilović, Ćuta, Milivojević i Pavlović novčano kažnjeni, ali ne i Bakarec
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Takođe, odbor je doneo odluke o kažnjavanju opozicionih poslanika umanjenjem osnovne plate za 10 i 20 odsto.
 
Poslanici Zdravko Ponoš, Miloš Parandilović i Aleksandar Jovanović Ćuta kažnjeni su umanjenjem zarade za 10 odsto, dok su Srđan Milivojević i Jelena Pavlović kažnjeni umanjenjem osnovne zarade za 20 odsto.
Na sednici se najviše razgovaralo o tome zašto nije kažnjen i poslanik vladajuće koalicije Nebojša Bakarec, zbog toga što je Ponošu rekao "đubre jedno ustaško".
 
Poslanici opozicije su tvrdili da nisu tačni navodi vlasti da u stenogram ne ulaze izjave izrečene mimo mikrofona, što je bilo opravdanje zašto Bakarec nije opomenut na sednici.
Administrativni odbor saglasio se sa zahtevom Poverenika za informacije od javnog značaja za zapošljavanje 13 radnika do kraja godine, a prihvaćen je i zahtev Komisije za kontrolu državne pomoći da se zaposli šestoro ljudi.
  • Bojan

    17.10.2024 12:43
    Ispostava GOZ Srbija
    Skupstina je ponizena jos 5.oktobra 2000 kada je zapaljena i poharana a izborni materijal zapaljen da se sakrije da Kostunica dr Vojislav ipak nije pobedio u prvom krugu.
  • boki2

    17.10.2024 12:26
    sramota 20% g....i ma celu platu uzmite izdajnicima dezerterima natovcima e to je kazna a ne 10-20%
  • Zoran

    17.10.2024 10:47
    Naravno da isti kriterijumi treba da važe za sve,ali Ćuta, Parandilović,su baš...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.