VIDEO Sudarili se i zapalili kamioni na Ibarskoj magistrali: Jedan vozač stradao, drugi povređen

Jedan osoba je poginula, a jedna teško povređena u sudaru dva kamiona koji se oko tri sata posle ponoći dogodio na Ibarskoj magistrali, u selu Majdan kod Gornjeg Milanovca.
VIDEO Sudarili se i zapalili kamioni na Ibarskoj magistrali: Jedan vozač stradao, drugi povređen
Foto: Screenshot (Instagram/192_rs)
Prema prvim informacijama, šleper je prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario sa šleperom koji je dolazio sa suprotne strane. Na licu mesta je preminuo jedan vozač kamiona, dok je drugi sa teškim povredama transportovan u bolnicu.
Na mesto udesa ubrzo su, pored policije i ekipe Hitne pomoći, izašli i vatrogasci koji su pomogli u izvlačenju vozača teretnjaka i ugasili požar.
 
Još nije poznat uzrok nesreće.
 
  • Divljina

    17.10.2024 12:00
    Kada se već praviš pametan. Ne pričam o ljudima koji voze 40kmh, kao po parkingu, nego po ograničenju.

    Komentar stoji, svi pametuju i nesreće i udesi na svakom koraku. Bila je pre neki dan statistika da smo među najgorima od svih u Evropi.

    Dakle... Komentar stoji. Zato sam ga i napisao.

    I ja mrzim kada neko vozi 40, tamo gde je 60-80 ograničenje.
    Propisi su da se poštuju, pa bude manje nesreća usled vožnje po ličnoj odokativnoj, amaterskoj proceni. Pa tako na sreću se ide, dok ne bude ovakva nesreća. Zato i služe propisi, da sačuvaju život. U tome je štos.

    Sve najbolje!
  • Bljuc

    17.10.2024 10:52
    za Apsolutnu divljinu
    Moram da primetim da ako neko vozi toliko sporo da ga i šleperi moraju preticati - taj je veća opasnost nego neko ko vozi brzo (do 20% preko ograničenja) a sigurno. Ako neko ne može da prati redovan tempo saobraćaja to znači samo dve stvari: ili je vozač nesposoban za vožnju ili je vozilo neispravno. U oba slučaja nema šta da traži u saobraćaju. Takvi uzrokuju nervozu i suvišna preticanja i tako samo povećavaju verovatnoću nesreće. Vozim često po Sloveniji, Italiji, Austriji - tamo skoro da i nema preticanja ali zato svi voze dobro, oko 10km/h preko ograničenja i retko ko usporava saobraćaj. Nema smušenih koji izađu na magistralu i jure 40 km/h. Situacija u našem saobraćaju je po više osnova više nego bedna. Nigde se ne vozi sporije a nigde više nesreća. Uostalom, baš kao i sve ostalo u zemlji.
  • Apsolutna divljina

    17.10.2024 09:59
    Možda uzrok nije preticanje (još se ne zna, ne piše u tekstu), ali treb da vidite komentare na internetu kada jedan kamion pretiče drugi na punoj liniji kroz brda.

    Kažu kako ima bolji pregled od vozača auta, pa da ćutimo. Zatim kažu kako ne treba da čeka iza onih koji ne znaju da voze. Zatim kažu kako je snimatelj cinkaroš i treba ga polomiti od batina.
    I tako dalje...
    Agresija, bezobrazluk, lečenje kompleksa, nasilje, paćeničko foliranje...

    Ona imamo ovakav ishod. Ili, ako nije uvaj udes zbog preticanja i divljanja, onda su to drugi udesi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.