Osumnjičeni za masovno ubistvo u "Ribnikaru" u Specijalnom sudu, ispituju ga roditelji ubijene dece

Dečak (14) koji je osumnjičen da je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" doveden je u Specijalni sud gde bi trebalo da nastavi svedočenje u sudskom procesu protiv svojih roditelja.
Osumnjičeni za masovno ubistvo u "Ribnikaru" u Specijalnom sudu, ispituju ga roditelji ubijene dece
Foto: 021.rs (Ilustracija)
On je dovezen vozilom saniteta u pratnji policijskih marica i biće ispitan u svojstvu svedoka.
Maloletnika su 8. oktobra ispitivali tužilaštvo i punomoćnici, a postavljanje pitanja su počeli i oštećeni.
Suđenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletnih oštećenih.
 
U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka i instruktoru streljane koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.
  • @predrag

    17.10.2024 15:05

    "Mislim da nije poenta suditi posledici, nego uzroku." Znači li to da treba da ukinemo sudove? Imate li u vidu da oni sude "posledici" a ne "uzroku"? Možda bi u svakom prekršajnom i krivičnom postupku trebalo raspravljati o krivici (pra) roditelja, rodjaka, prijatelja, svih ljudi u užem i širem okruženju, politici, spletu okolnosti? Kome da se sudi: Vučiću, Titu, kralju Aleksandru, Franji Josifu, Adamu i Evi za prvobitni greh?
  • DiKicA

    17.10.2024 13:52
    strasno
    Osoba sam koja "prvo puca pa onda pita Ko je". Sama vest je strasna, sam dogadja uzasan ali.... koliko god da sam sklona da za sve osudim roditelje i neroditeljstvo i nebrigu moram staviti prst na celo i zapitati se: klinac je u tim godinama imao dadilju, devojku koja ga je pratila u razvoju u trenucima kada nije bio u skoli ili sa roditeljima. Po recima iz sudnice - vodila ga je kod lekara, na vanskolske aktivnosti. Klinac je bio angazovano dete - muzicka skola, sportovi i skoro sve petice. Da li zaista treba i pomisliti da su ga majka i otac uputili na to kako ubijati drugare - pa oni su ga angazovali raznoraznim aktivnostima da ne bi sate provodio na internetu , angazovali osobu da bude sa njim jer su osecali da ne mogu da mu posvete dovoljno vremena a on je na to sve odgovorio da su oni krivi jer su ocekivali previse od njega. Svaki roditelj "ocekuje previse " od svog deteta, maksimalno angazovanje u najvece uspehe. Mislim da je uzrok njegovog apsolutno neprihvatljivog odgovora na otpor sredine "da ga prihvati" u njegovom mozgu. Pogresno spojeni neuroni. Mali je tempirana bomba koja ce opet eksplodidati ako mu se ne izvadi "inicijalna kapsla". Tako upropastiti i svoje i tudje roditelje i zivot svoje mladje sestre - samo bezosecajna i mentalno zastranjena osoba moze tako nesto da uradi. Paklen mozak u slabom pakovanju :(
  • predrag

    17.10.2024 12:38
    Mislim da nije poenta suditi posledici, nego uzroku. (A posledici -to je posao od mesec dana,a ne 10+ godina)
    Uzrok je sto je drustvo pustilo da se svako vaspitava kako hoce tj sa tjuba, iz horor i krimi filmova na TV-u.. + Pink zaludjivanje.
    Vidimo, posebno u Bg-u kako su odrasli prolupali, a imali su osnovu vaspitavanja - ono sto je nasledjeno od socijalizma.
    Ili npr zene/devojke- kakvo rasudjivanje treba da imas da bi si unakazio usne..

    A deca.. mi nemamo uopste predstavu u kakvoj virtuelnoj realnosti oni zamisljaju da zive.
    To bi trebalo sociolozi i psiholozi da nam objasne, nama i u Skupstini.
    Pa da Vlada ne ceka druge zemlje da nesto preduzme, nego da pokazu minimum sposobnosti.
    A ne samo, po savetu amer.ambasadora, da izraze zabrinutost.
    (kao "to je normalno za Harlem")

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.