Građevinski inspektor u ponovljenom suđenju oslobođen krivice za pad visećeg mosta u Ovčar Banji

Građevinski inspektor u Čačku M. B. je u ponovljenom suđenju u Višem sudu u tom gradu oslobođen krivice za pad visećeg mosta u Ovčar Banji, kada su život izgubile dve, a povređeno 10 ljudi.
Građevinski inspektor u ponovljenom suđenju oslobođen krivice za pad visećeg mosta u Ovčar Banji
Foto: Screenshot (Youtube/Glas Zapadne Srbije)
Viši sud je u maju ove godine čačanskog inspektora proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu prihvatio žalbu njegovog advokata, pa je slučaj vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.
 
Tužilaštvo je inspektora M.B. optužilo za teško delo protiv sigurnosti građana, odnosno da inspekcijski nadzor nije obavio u roku od 15 dana, kako mu je bilo naloženo, kao i da na mostu nije istakao rešenje o zabrani upotrebe.
Viseći most u Ovčar Banji kod Čačka srušio se 13. oktobra 2022. i tom prilikom život su izgubile dve osobe iz Republike Srpske, a deset je povređeno.
 
Toga dana oni su sa grupom od 115 putnika krenuli iz Zvornika u posetu manastirima u Srbiji, a u Ovčar Banju su svratili kako bi posetili manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.
Viseći most se srušio kada je na njemu bilo više od 20 ljudi koji su krenuli ka manastiru koji se nalazi sa druge strane Zapadne Morave.
  • Marta

    17.10.2024 11:09
    Pa naravno!
    Niko nije ni mislio da u Srbiji gradjevinski inspektor moze da odgovara za ista. Divlja gradnja cveta, a njihovi dzepovi puni shushki!
  • Dežurni gunđač

    17.10.2024 11:03
    Nisam ni mislio da će biti osuđen. Pored toga što po defaultu nisu ni za šta nadležni, "zaposleni" u inspekcijama imaju i inspekcijski imunitet na koji se, u ovakvim situacijama, mogu pozvati.
  • Realista

    17.10.2024 10:43
    nit' početka, nit' kraja...
    Umesto da iz vesti saznamo zašto je oslobođen i šta je bitno promenjeno u slučaju da do toga dođe možemo samo da pročitamo da je oslobođen i kako se nesreća desila. Mogli su da navedu i kakva je bila vremenska prognoza za taj dan, čisto da popune kolumnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.