Vučić: Više od 80 odsto građana je bilo protiv kopanja litijuma, prepolovilo se, a biće i manje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u jednom trenutku 83 odsto građana bilo izričito protiv iskopavanja litijuma, ali se broj prepolovio i biće još manji.
Vučić: Više od 80 odsto građana je bilo protiv kopanja litijuma, prepolovilo se, a biće i manje
Foto: 021.rs
On je rekao da je juče na protestu u Loznici bilo maksimalno 1.300 prisutnih, računajući tu i pripadnike službi bezbednosti, hitne pomoći, novinare.
"Razumeli smo poruke sa protesta, što ne znači da se sa tim porukama slažemo. Daćemo stručan odgovor", rekao je Vučić.
Prema proceni Arhiva javnih skupova, na protestu protiv Rio Tinta koji je juče održan u Loznici učestvovalo je oko 2.000 ljudi. Za ovaj protest nije određivana relativna veličina (u odnosu na broj lokalnog stanovništva) zato što značajan broj učesnika nije bio iz Loznice.
  • Slucaj

    17.10.2024 15:20
    Nije 40% stanovnika ni za njega, a kamoli za Rio Tinto.
  • Nina

    17.10.2024 15:16
    Jel?
    Ko dojavio?
    Nema kopanja!
  • pazi sad

    17.10.2024 15:15
    Naravno kada su stigli kontigenti glasaca jer planski ih istovaruju kako bi ugusili domace. Samo sto su ovoga puta presli Dunav pa zaigrala mecka i srbijancima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.