Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.
Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?
Foto: Beta/AP (Ilustracija)
Samit zemalja BRIKS-a održaće se od 22. do 24. oktobra u Kazanju.
 
"Do 20. ili 21. oktobra će vam biti sve jasno. Očekujem važan razgovor 20. oktobra i mnogo drugih važnih razgovora, ali ne mogu da otkrivam sve detalje. Biće ovo jedna od najzanimljivijih nedelja. Dolazi nam kralj Esvatinija a imaćemo i druge razgovore od ponedeljka, svaki dan", rekao je Vučić.
On je rekao da politički protivnici koje zanima da li će on ići u Kazanj to koriste samo kao povod da ga napadnu.
 
"Budem li rekao da idem u Kazanj, obelodaniće kraj evropskog puta Srbije. Budem li rekao nešto drugo, biće da je Vučić izdao Ruse. Šta god da uradite - uvek ćete biti krivi, i to najviše onima koji nemaju nikakvu ideologiju, već samo traže razlog da vas napadnu", rekao je on.
Spisak učesnika za samit BRIKS-a u Kazanju još nije konačan. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da će u ponedeljak, 21. oktobra biti pročitan zvaničan spisak učesnika.

Teme

BRIKS
  • V

    17.10.2024 16:11
    Idi
    Samo da ode.
  • Nemanja

    17.10.2024 15:01
    @Dejanfilipovic

    Vas maloumnih briksovaca ovde ima možda 15%, da ne zabadate tako bili biste mnogo smešni.
  • Joca

    17.10.2024 14:42
    Ne mislim da će se odazvati. Rusija je samo žvaka, a pare stižu iz EU. Odlazak bi poremetio poslovanje kumova i bratije, a preCednik je na prvom mestu bizMismen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija