Đurić: Srbija će reforme za članstvo u EU završiti do 2027.

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je da će Srbija do 2027. završiti sve neophodne reforme za članstvo u Evropskoj uniji (EU).
Đurić: Srbija će reforme za članstvo u EU završiti do 2027.
Foto: Beta (Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)
On je to rekao na sastanku sa novim norveškim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Eirikom Nestasom Matisenom.
 
Punopravno članstvo u EU ostaje strateško opredeljenje Srbije, rekao je Đurić na sastanku, na kojem je učestvovao i dosadašnji specijalni izaslanik Ministarstva spoljnih poslova Norveške Hakon Blakenborg.
U pogledu situacije u regionu, Đurić je rekao da je "Srbija stub stabilnosti" i da se nedvosmisleno zalaže za mir, kao i za opšti ekonomski napredak celog regiona, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
 
"Jedan od prioriteta politike Srbije je jačanje odnosa poverenja i međusobnog poštovanja, ali i unapređenje sveobuhvatne saradnje", rekao je Đurić.
Đurić je istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji za Srbiju najvažnije državno pitanje, a sagovornike je informisao o jednostranim potezima institucija u Prištini, koji su doveli do narušavanja prava Srba.
 
Đurić je istakao da Srbija i Norveška imaju dugogodišnju blisku i intenzivnu saradnju, ističući da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.