Vučević o protestima: Srbija je jedna od najliberalnijih država u Evropi, ali sve ima svoje granice

Premijer Miloš Vučević je, povodom protesta koji se najavljuju zbog litijuma, rekao da "neće biti dozvoljeno da se radi ništa sto ugrožava ljudske živote i imovinu".
Vučević o protestima: Srbija je jedna od najliberalnijih država u Evropi, ali sve ima svoje granice
Foto: 021.rs
Naveo je i da "neće biti moguće da zaustave život u Srbiji".
 
"Svako može da se okuplja, da protestuje ili podržava, da iskazuje svoje političke stavove. Mislim da je Srbija jedna od najliberalnijih država u Evropi", rekao je Vučević.
Dodao je da "sve ima svoje granice i država će primenjivati sve kako nalaže zakon".
 
"Ne verujem da će to doneti bilo kakvu političku podršku ili povećati političku podršku njihovoj politici tako što će da blokiraju život građana Srbije. Ja ne znam da će neko da im se pridruži zbog toga. Ne razumem da će neko da kaže baš je to dobro što rade, sad sam ja za takvu politiku ili neko ko će sutra da glasa za te ljude. Nego ne znaju više šta će da rade, već tako idu kao muva bez glave, levo, desno, gore, dole, tajne lokacije, planovi", naveo je Vučević.
On je ocenio i da će "blokada puteva imati apsolutno negativnu refleksiju građana Srbije".
 
Petković: Bićemo ispred Skupštine Loznice 25. oktobra 
 
Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Nebojša Petković iz Gornjih Nedeljica izjavio je da će to udruženje biti ispred Skupštine Loznice 25. oktobra, za kad je zakazana naredna sednica.
 
"Na dnevnom redu sednice nije Prostorni plan grada, ali uvek postoji opasnost da se na početku izvrši dopuna. Oprezni smo i bićemo tamo tog jutra", rekao je Peković za "Danas".
 
Po rečima aktivista ekoloških udruženja koja se protive projektu "Jadar", izmena Prostornog plana je polazna tačka za sve u vezi sa projektom "Jadar" jer, kako kažu, "bez tog plana Rio Tinto ne može ništa da uradi".
 
Ekološka udruženja su u sredu protestovala ispred Skupštine Loznice, a organizatori su najavili da će biti još sličnih skupova i blokada.
  • М.

    17.10.2024 19:20
    Ako premijer kaže da "neće biti dozvoljeno da se radi ništa sto ugrožava ljudske živote i imovinu", to znači da su odustali od rudnika? Pobogu, pa kopanje rudnika ugrožava i jedno, i drugo! Kakvi licemeri su to; kakve prodane duše!
  • Zeze

    17.10.2024 19:14
    Ko je glavni
    Vucevicu kako to nista ti neznas o prodaji nase zemlje u boru majdanpeku ko ti dao pravo da nasu zemlju poklanjas kinezima gde to pise u ustavu gde je ustavni sud jel ustavni sud aminuje prodaju nase zemlje strancima
  • Gradjanin

    17.10.2024 19:13
    Sloboda okupljanja nema granice. Garantovana Ustavom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.