LSV: Vučić i Vučević da kažu ko u Srbiji priprema timove za destabilizaciju Moldavije

Kako je moguće da je u Srbiji obučava grupa mladih ljudih koji su se spremali za izazivanje nereda u Moldaviji, pita Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.
LSV: Vučić i Vučević da kažu ko u Srbiji priprema timove za destabilizaciju Moldavije
Foto: Pixabay
Oni su uputili pitanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću, nakon što je moldavska policija saopštila da je otkrila program u okviru kojeg je stotine državljana Moldavije obučavano u Rusiji, Srbiji i Bosni i Hercegovini da izazivaju nerede i građanske nemire.
 
"Moldavske vlasti tvrde da su identifikovale više od stotinu mladih ljudi koji su navodno obučavani u Rusiji, Bosni i Hercegovini i Srbiji za destabilizaciju u zemlji uoči prvog kruga predsedničkih izbora i referenduma o podršci ulasku u Evropsku uniju, a koji se održavaju u nedelju, 20. oktobra. Ova vest je novi šamar za našu zemlju i postavlja se pitanje u čijoj organizaciji su te obuke organizovane. Kako se dogodilo da je država tako nešto dozvolila?", pitaju se u LSV.
Dodaju da je Moldavija prijateljska zemlja Srbiji i da je već godinama "na udaru ruskih imperijalnih težnji".
 
"Želja Vladimira Putina je da zaustavi proces integracija Moldavije u Evropsku uniju", poručuju u LSV.
Smatraju i da je pritisak autoritarnog režima iz Moskve "na ovu malu zemlju svakodnevan i veoma snažan".
 
"Neprihvatljivo je da bilo ko u Srbiji doprinosi tim pritiscima. Tražimo da Srbija podrži Moldaviju na evropskom putu i spreči sve aktivnosti protiv ove zemlje", zaključuju u LSV.
  • Plaćač poreza

    18.10.2024 17:42
    Srbija će u interesu Rusije sprečavati svakog koga može na putu ka civilizaciji, normalnom životu i članstvu u EU i NATO. Crnu Goru, Moldaviju, svejedno. Ova država je protiv svega normalnog.
  • ja

    18.10.2024 16:16
    E sad stvarno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija