Ursula fon der Lajen sledećeg petka u Beogradu

Predsednica Evropske komisije dolazi u petak u Beograd u okviru posete zemljama Zapadnog Balkana.
Ursula fon der Lajen sledećeg petka u Beogradu
Foto: Beta (Michael Kappeler/dpa/AP)
Kako je najavljeno iz Evropske komisije, Ursula fon der Lajen u Srbiju dolazi u petak popodne, a sastaće se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem, prenosi Euronews Srbija.
 
Fon der Lajen zapadno-balkansku turneju započinje u sredu u Tirani gde će je dočekati albanski premijer Edi Rama, a dan kasnije sastaće se i sa predsednikom države Bajramom Begajem. Istog dana putuje u Severnu Makedoniju na sastanak sa premijerom Kristijanom Mickoskim i predsednicom Gordanom Siljanovskom Davkovom.
Naredna stanica biće joj Bosna i Hercegovina, gde će obići područja koja je nedavno zahvatio talas razornih poplava, a u Sarajevu će imati sastanke sa Predsedništvom BiH i predsedavajućom Predsedništva Borjanom Krišto.
 
Nakon posete Beogradu u petak, predsednica Evropske komisije putuje u Prištinu gde je predviđen susret sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednicom Vjosom Osmani. 
Poslednja stanica na zapadnobalkanskoj turneji Ursule fon der Lajen biće Podgorica, gde će održati sastanke sa predsednikom Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.
 
"Fokus je na procesu proširenja i Planu rasta koji su od ključnog značaja za partnere sa Zapadnog Balkana", objasnila je portparolka Evropske komisije Arijana Podesta.
  • Zamenik zamenika

    18.10.2024 22:30
    Donosi i poklone. 6,1 milijardu eura kroz plan rasta za Zapadni Balkan. Hvala EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Novica Antić: Na mene samo još nisu pucali

Bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je uhapšen 27. februara zbog navodne pronevere sindikalnog novca, kaže da do danas nije podignuta optužnica, jer "nema krivičnog dela".