Mihajlović: Tužno je da premijer mora da preti ministrima rekonstrukcijom, da bi nešto radili

Tužno je da premijer Srbije Miloš Vučević mora da preti ministrima rekonstrukcijom, kako bi oni nešto radili, izjavila je bivša popredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Tužno je da premijer mora da preti ministrima rekonstrukcijom, da bi nešto radili
Foto: 021.rs
"Vreme u kome živimo je veoma izazovno i zahteva ne samo ljude od struke, znanja i iskustva, nego i energiju. Na žalost mi takvu vladu nemamo. Tuga ako premijer treba da vas gura da se malo angažujete tako što vam preti rekonstrukcijom", navela je ona za Danas, komentarišući najavu moguće rekonstrukcije vlade.
 
Ona kaže da nije sigurna da polovina ministara zna, ne samo naziv Ministarstva koje vodi, već i šta treba da radi.
"Samim tim, oni ne mogu da daju doprinos zbog čega su tu - zbog građana i ove zemlje. Vlada mora da ima autoritet, ona je operitivno telo. Kod nas je svaka vlada manje kvalitetna od prethodne, i dodatno sve brojnija. Troši novac poreskih obveznika, a nema rezultata, a o efikasnosti da ne govorim", navodi Mihajlović.
 
Prema njenim rečima, mi zapravo u ovakvim složenim uslovima gledamo ministre koji ne postoje.
"Zabili su svoje glave duboko u pesak, i samo da ih niko ništa ne pita, ili da stvore situaciju da ih niko ne pita. Nema energije, borbenosti, niti inicijative. Njima je važno samo da se zovu ministri", ističe bivša ministarka.
 
Ona dodaje da ko nije ministar 24 sata, već je to tek kad se probudi i došeta do svoje fotelje, to ne treba ni da bude.
 
"Lično uvek sam za rekonstrukciju vlade, ali sa željom da ona bude bolje. Većina današnjih članova vlade ne razume da se autoritet ne postiže funkcijom, već onim što su radili, stvorili, i onim za šta se borite. To ljudi vide i prepoznaju. Tako da se nadam da će biti kvantitativno i kvalitativno efikasnija vlada nakon rekonstrukcije", napominje Mihajlović.
Premijer Miloš Vučević najavio je juče rekonstrukciju Vlade Srbije, ne precizirajući kada bi ona mogla da se dogodi.
 
Istakao je da princip promenljivosti mora biti u politici i dodao da su neki veoma savesni, a neki daju sebi za pravo da misle ne može doći do rekonstrukcije za njih.
  • Steva

    19.10.2024 11:20
    Nadam se da je ova daleko od vlade.
  • Da se ne lazemo

    19.10.2024 11:08
    Bila je jedan od boljih ministara
  • EvoOvako

    19.10.2024 11:07
    Uz dužno poštovanje
    Kao osobi koja je dilpomirala, magistrirala i doktorirala na državno univerzitetu i koja je nesumnjivo pametna, školovana i učena, ipak bi trebalo podsetiti da je na državnim jaslama provela celu radnu karijeru - još od profesorke u Prvoj ekonomskoj, pa '96-e EPS. O, da. Za vreme zlog Slobe je prešla u EPS, a kada je gos'n Cobe pao, koju godinu posle toga je bila savetnica u potpredsednika Vlade Republike Srbije kao član G17+. U pitanju je "srpski Nostradamus, poznat' kao Labus predviđa pet godina svirnaja u falus". Iz G17+ je prešla u SNS da bi prošle godine izašla iz SNS-a i sa Šormazom i Pakovom formirala "Uvek za Srbiju".
    Pretpostavljam da je ona "preletala" zbog razočarenja u ideologiju stranke i da se mnogo razočaravala u bivše stranačke kolege. Ili je, pak, samo lični interes u pitanju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Novica Antić: Na mene samo još nisu pucali

Bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je uhapšen 27. februara zbog navodne pronevere sindikalnog novca, kaže da do danas nije podignuta optužnica, jer "nema krivičnog dela".