Politika AD prodaje svoj udeo u kompaniji Politika novine i magazini

Akcionarsko društvo "Politika", u većinskom vlasništvu države, odnosno državnih preduzeća, ponudilo je na prodaju svoj udeo u kompaniji koja izdaje dnevni list "Politika" i druga izdanja.
Politika AD prodaje svoj udeo u kompaniji Politika novine i magazini
Foto: 021.rs
Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost "Politika" ponudilo je na prodaju udeo od 50 odsto u kapitalu privrednog društva "Politika novine i magazini", prenela je RTS.
U oglasu "Politike AD" se navodi da je procenjena vrednost 100 odsto kapitala kompanije "Politika novine i magazini" 2,2 milijarde dinara, a procenjena vrednost udela od 50 odsto 1,1 milijarda dinara i da dostavljene ponude ne smeju biti manje od 50 odsto procenjene vrednosti.
RTS navodi da je država Srbija direktni akcionar sa 18,5 odsto udela u kompaniji, ali kontroliše 85 odsto preko državnih institucija i javnih preduzeća kao što su Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (29,4 odsto), Akcionarski fond koji posluje u okviru Ministarstva finansija (10 odsto) i Republički fond za zdravstveno osiguranje (10 odsto).
 
Preostalih 15 odsto je u vlasništvu NLB banke (1,2 odsto), AIK banke (0,8 odsto) i više od 6.400 pojedinaca koji svaki poseduju manje od 0,7 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Novica Antić: Na mene samo još nisu pucali

Bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je uhapšen 27. februara zbog navodne pronevere sindikalnog novca, kaže da do danas nije podignuta optužnica, jer "nema krivičnog dela".