Narodni pokret Srbije: Da se vrati obuka policajaca od 12 meseci

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) Slavica Radovanović reagovala je povodom, kako je navela, dešavanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici.
Narodni pokret Srbije: Da se vrati obuka policajaca od 12 meseci
Foto: 021.rs
Pukovnica policije u penziji je navela da je u školi gde se školuju buduće policajke i policajci pet profesorki i pedagoškinja ostalo bez posla 10 dana pred početak školske godine.
 
Rekla je da će se kao poslanica boriti da se vrati obuka policajaca od 12 meseci, po svim standardima koje treba da ima jedna tako važna ustanova.
"Ovo pokazuje da SNS ništa nije sveto, niti njeni ministri i ostala svita koja vodi ovu državu znaju šta je kvalitet, znanje, obrazovanje i koliko je to važno. Primer besmisla i skrnavljenja svega što se radilo i činilo pre njihovog dolaska na vlast je i najnoviji primer dešavanja u ovoj školi", naglasila je Radovanović.
 
Ona je istakla da je od 2003. do 2007. godine trajala reforma te veoma važne obrazovne ustanove kako bi budući policajci stekli najkvalitetniju obuku i izašli sa više od 60 veština neophodnih za rad u policiji.
"Pored toga, paralelno se radilo i na osposobljavanju trenera koji će budućim polaznicima realizovati teoretsku i praktičnu nastavu, kao i mentora, kako bi se sva četiri modula sprovela po svim evropskim i svetskim standardima. Centar za osnovnu policijsku obuku bio je najsavremeniji centar takve vrste u regionu i svi koji su dolazili u posetu i Centru i MUP izražavali su divljenje i pohvale", kazala je ona.
 
Prema njenim rečima, onda je na mesto ministra policije došao Bratislav Gašić i za godinu dana je uništeno sve ono što se 15 godina radilo, vraćeno školovanje na četiri godine, za direktorku dovedena žena koja nema nikakva predznanja, kompetencije i niti bilo koju kvalifikaciju za takavu poziciju.
 
"Nije dobro vraćati obuku za policajce nazad. Puno je truda, rada, volje i znanja uloženo da se obuka reformiše u skladu sa savremenim principima rada i kontinuirano se usaglašava sa promenama i izmenama u oblasti rada policije", rekla je Radovanović.
 
Ona je dodala da policijski službenici koji rade na određenim policijskim poslovima treba da učestvuju u izradi i promeni Nastavnog plana i programa obuke za policajce.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija